Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Χαρδούβελης: Αδιάφορο το ΔΝΤ για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας σε βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της...
Βουλής.
Ενημερώνοντας τους βουλευτές για το περιεχόμενο και το κλίμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι ο υπουργός φέρεται να δήλωσε ότι ο πιο σκληρός και αδιάλλακτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις ήταν το ΔΝΤ.
Πληροφορίες ανάφεραν πως ο κ. Χαρδούβελης τόνισε μάλιστα ότι οι δανειστές «δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο».
Αυτή η αναφορά στις πρόωρες εκλογές προκάλεσε πλήθος σχολίων στον Τύπο, που έβλεπε επιβεβαίωση Χαρδούβελη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα δίδοντας τις εξής διευκρινίσεις για τα λεγόμενα του υπουργού.
«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα».

Πηγή:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.