Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πριν τα Χριστούγεννα οι συντάξεις του Ιανουαρίου: 19-22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Νωρίτερα από το προβλεπόμενο και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα λάβουν οι συνταξιούχοι τις συντάξεις του Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι του....
ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ θα λάβουν τις αποδοχές τους στις 19 Δεκεμβρίου και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων υπό την εποπτεία του υπ. Εργασίας στις 22 Δεκεμβρίου.
Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, είναι «η καλύτερη διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές η κίνηση στα τραπεζικά ιδρύματα είναι πολύ μεγάλη».
Όπως δήλωσε ο υπουργός, για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι συντάξεις του Ιανουαρίου προκαταβάλλονται από τον Δεκέμβριο και «χρηματοδοτούνται από τις πιστώσεις του τρέχοντος έτους 2014 χωρίς να χρησιμοποιηθούν οι προκαταβολές της επόμενης χρονιάς, όπως γινόταν για δεκαετίες».
«Το γεγονός αυτό καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, ότι οι οργανωτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε προωθήσει εδώ και δύο χρόνια έχουν διασφαλίσει την ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού. Έχουν βοηθήσει ώστε το ασφαλιστικό σύστημα να στέκεται πλέον γερά στα πόδια του» τόνισε ο κ. Βρούτσης.
Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.