Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Γλυπτά του Παρθενώνα: Τουρίστες στο αεροδρόμιο ψηφίζουν για την επιστροφή τους!

«Είστε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ή όχι;».
Στο ερώτημα αυτό μπορούν να απαντούν, από την Τετάρτη, επιβάτες και επισκέπτες της Αθήνας, μέσω μιας εφαρμογής που εμφανίζεται σε ειδικές διαδραστικές οθόνες που....
τοποθετήθηκαν στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αναφέρει το site iefimerida.gr.

Συγκεκριμένα, Έλληνες και ξένοι επιβάτες, «συναρμολογώντας» με δύο κινήσεις τη δυτική μετόπη του Παρθενώνα και επαναφέροντας την έκτη Καρυάτιδα στον φυσικό της χώρο, μπορούν να εκφράζουν με διαδραστικό τρόπο τη γνώμη τους για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Από τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όσο γινόταν η παρουσίαση της εφαρμογής, ψήφισαν 129 υπέρ της επιστροφής και 4 κατά.

Τρεις οθόνες υπάρχουν στο επίπεδο των αναχωρήσεων και μία στο επίπεδο των αφίξεων του αεροδρομίου.

«Πιστεύουμε ότι το αεροδρόμιο, ως σταυροδρόμι πολιτισμών, είναι ιδανικός τόπος για να αποτυπωθούν οι απόψεις των επισκεπτών της Αθήνας για ένα ζήτημα που αφορά ευρύτερα την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του αεροδρομίου της Αθήνας.

«Η πρωτοβουλία αυτή προσθέτει ακόμη έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των συστηματικών δράσεων του αεροδρομίου για την πόλη μας, η οποία σημειώνει ήδη ιδιαίτερα δυναμική ανάκαμψη ως τουριστικός προορισμός».
Πηγή:www.difernews.gr

undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.