Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Κατάινεν: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα που επιστρέφει με ρυθμούς πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης δίνει ελπίδες

«Θα έχουμε μια πρώτη συζήτηση στο Εurogroup την Πέμπτη, ενώ οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 8 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, κ. Πιερ Μοσκοβισί κληθείς να σχολιάσει τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά στην....
έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα προσαρμογής.
Οπως τόνισε ο Γάλλος επίτροπoς οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται ώστε «να αξιολογήσουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η οποία έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».
Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι γνωρίζει πως υπάρχουν εξελίξεις στα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης που έχει παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς, και τα οποία θα εξεταστούν υπό μορφή πακέτου με τη δεδηλωμένη βούληση να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνη, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να μεταρρυθμιστεί και να εξέλθει με συντονισμένο τρόπο από το πρόγραμμα.
«Ολα αυτά με ανοικτό και φιλικό τρόπο, αλλα και με σεβασμό στους κανόνες μας», είπε χαρακτηριστικά.
O κ. Μοσκοβισί επανέλαβε τη δέσμευσή του να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψή του στην Ελλάδα κάτι που όπως είπε θα γίνει πριν τις 8 Δεκεμβρίου.
O αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα, κ. Γίρκι Κατάινεν τόνισε ότι σκοπεύει, επίσης, να μεταβεί στην Ελλάδα τονίζοντας την ικανοποίησή του από την επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα, «αν και γνωρίζουμε ότι ο απλός Έλληνας πολίτης δεν επιχαίρει, γιατί η κατάσταση παρουσιάζει πολλές προκλήσεις».
«Ωστόσο το γεγονός ότι η ανάπτυξη επιστρέφει με ρυθμούς πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης δίνει ελπίδες, ενώ αποδεικνύει ότι οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς», κατέληξε ο Φινλανδός επίτροπος.
Πηγή:www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.