Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Έφυγε η «αμερικανοκίνητη Χούντα» από το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο

Διορθωτική ανακοίνωση εξέδωσε μέσα σε λίγες ώρες την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην οποία απάλειψε αναφορές στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της χούντας, ενώ άλλαξε και τις διατυπώσεις που....
υπήρχαν στην πρώτη σχετικά με την κατάργηση του Μνημονίου.
Η διορθωτική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε μάλιστα την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δεύτερη ανακοίνωσή του «εξαφάνισε» τελείως τη φράση: «Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης».

Στη νεώτερη ανακοίνωση, επίσης, είναι τελείως αλλαγμένη η διατύπωση για το Μνημόνιο. «41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από τη θηλιά των μνημονίων» αναφερόταν στην πρώτη ανακοίνωση. «Το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας» έγραφε η διορθωτική.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τη δεύτερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής: «Ας μας πουν ποια τελικά ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου ισχύει; Γιατί αν μπερδεύουν τις ανακοινώσεις για το Πολυτεχνείο, φανταστείτε τι θα κάνουν με τα "προγράμματά" τους».

Αναλυτικά η δεύτερη ανακοίνωση, με τη σημείωση «ορθή επανάληψη», είχε ως εξής:

«41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

»Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.

»Απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.

»Να συμμετάσχουμε μαζικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα».

Λίγη ώρα νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του ανέφερε:

«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. 41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από τη θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής, την αλληλεγγύη και την προστασία των αδύναμων. Για τα δικαιώματα της νεολαίας. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

»Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση. Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, με τη δημοκρατία να συρρικνώνεται και τον αυταρχισμό και την καταστολή να αποτελούν καθημερινότητα, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση, η ρήξη και η συλλογική αντίσταση απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης».

»Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά τη Δευτέρα στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα».

Πηγή:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.