Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δεν διαψεύδει τις πληροφορίες για πολιτική διαπραγμάτευση η κυβέρνηση

«Διαβεβαιώνουμε πάντως τον ελληνικό λαό ότι γίνεται το καλύτερο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφορικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», που θέλει την κυβέρνηση να επιζητεί σειρά πολιτικών επαφών με....
ευρωπαίους ηγέτες για να ξεπεραστεί η εμπλοκή με την τρόικα.
«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με την τρόικα. Στοιχεία της διαπραγμάτευσης δεν μπορούμε να δώσουμε. Διαβεβαιώνουμε πάντως τον ελληνικό λαό ότι γίνεται το καλύτερο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφορικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», που θέλει την κυβέρνηση να επιζητεί σειρά πολιτικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες για να ξεπεραστεί η εμπλοκή με την τρόικα.

Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το σύνολο της συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία της ανάπτυξης, όπως καταγράφεται στον προϋπολογισμό του 2015». προσέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Αθήνα φαίνεται να θεωρεί πλέον σχεδόν χαμένο το στόχο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, νέα τηλεδιάσκεψη δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ενώ στον αέρα παραμένει η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της τριμερούς στην Αθήνα, με μόνο ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας τα e-mail.

Η στροφή στην πολιτική διαπραγμάτευση αποδεικνύεται από την ενεργοποίηση του Αντώνη Σαμαρά κατά τις τελευταίες ημέρες, τις τηλεφωνικές επαφές που είχε χθες Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν και τον πρόεδρο του Euro-working Group Τομας Βίζερ, αλλά και τη νέα σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με τον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι προθεσμίες έχουν πλέον έχουν στενέψει, αλλά εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση, οι γραφειοκρατίες μπορούν να λειτουργήσουν με άλλους ρυθμούς και οι διαδικασίες να κινηθούν πολύ πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» με δεδομένο το αδιέξοδο, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει ένα κυκλο επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, περιλαμβανομένης της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ώστε η διαπραγμάτευση να επανέλθει σε τροχιά και η συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί ως τις 19 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η τελευταία τακτική Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για το 2014.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, από το κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις προς το τέλος της εβδομάδας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για την κυβέρνηση από τους εσωκομματικούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ την ανοικτή αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Γιώργο Παπανδρέου, η κ. Βούλτεψη απάντησε ότι «δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία».

«Οι ζυμώσεις μέσα στα κόμματα δεν επηρεάζουν την κυβέρνηση που στηρίζουν τα κόμματα αυτά», προσέθεσε.

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.