Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Διαψεύδει ο Κ. Μητσοτάκης τα περί εισαγωγικού μισθού 586 ευρώ στο Δημόσιο

Σε ρητή διάψευση των σεναρίων περί εξίσωσης του εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο με τον κατώτατο του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), προέβη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανιζόμενος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκε στη δεύτερη ανάγνωσή του, το νομοσχέδιο για την ανοιχτή χρήση ....
των δημοσίων δεδομένων.
«Κανείς δεν μπορεί να συγκρίνει μηνιαίο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο, διότι στο μεν ιδιωτικό τομέα έχουμε 14 μισθούς και στον δημόσιο 12, άρα οποιαδήποτε τέτοια σύγκριση σε επίπεδο μηνιαίων μισθών είναι από τη φύση της άδικη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Εξάλλου, «δεν λαμβάνεται υπόψη και το ότι ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο αφορά στον υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και υπάρχει μια προσαύξηση ανάλογα με τα εκπαιδευτικά προσόντα που δεν υπάρχει κατ΄ ανάγκη στον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως το Δημόσιο χρειάζεται να κάνει πραγματική χρήση της διετούς δοκιμαστικής περιόδου που προβλέπει ο Υπαλληλικός Κώδικας, αξιολογώντας τον υποψήφιο υπάλληλο και διαμορφώνοντας σ΄ αυτόν «πραγματική συνείδηση δημόσιου λειτουργού».

«Χρειάζεται ένα σύστημα πραγματικής αναφοράς σε κάποιον προϊστάμενο, ο οποίος θα δρα ως μέντορας, ως σύμβουλος στον νέο υπάλληλο, ο οποίος θα διανύσει αυτή τη διετία και θα δοκιμαστεί εάν πραγματικά αξίζει να παραμείνει δημόσιος υπάλληλος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Η αξιολόγηση αυτή, πρόσθεσε, «προφανώς και θα καταλήγει τελικά, στο ότι μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων θα μετεξελίσσεται σε μόνιμους, αλλά θα μπορεί να εντοπίσει και εκείνους τους υπαλλήλους που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, και για τους οποίους δεν πρέπει να προσφερθεί το προνόμιο της μόνιμης απασχόλησης».

«Όσον αφορά στο τι μισθό πρέπει να παίρνει αυτός ο υπάλληλος, αυτό θα το συζητήσουμε, όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα είναι 586 ευρώ» δήλωσε ο υπουργός.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.