Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου - Έκτακτη συνάντηση με την τρόικα

Η πέμπτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές και το ζήτημα του χρέους εξετάστηκαν κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συμμετέσχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο....
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, οι Γκίκας Χαρδούβελης και Χρήστος Σταϊκούρας και ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Στην κρίσιμη συνάντηση συμμετέσχαν επίσης οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαράς Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ Στέλιος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Ζανιάς της Εθνικής Τράπεζας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση με την τρόικα, για την οποία έφυγαν μαζί ο υπουργός Οικονομικών με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη για να διασκεδάσουν τον πρόσφατο θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, καθώς θα συμμετάσχει μαζί με τον κ. Χαρδούβελη, και τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) Στέλιο Παπαδόπουλο στις επαφές του υπουργού Οικονομικών με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την προσεχή Κυριακή στην Ουάσιγκτον.

«Ήταν μια συνάντηση προετοιμασίας» περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Στουρνάρας, ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως έγινε συζήτηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησαν και για τη συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η διαπραγμάτευση εξελίσσεται ομαλά και δεν υπάρχουν αδιέξοδα όπως κακώς έχει διαρρεύσει "αφού οι τροικανοί βρίσκονται ακόμα εδώ" σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχει αισιοδοξία ότι θα κλείσει ευνοϊκά το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών σε ταμεία και τράπεζες ενώ εκτιμούσαν ότι "η Λαγκάρντ την Κυριακή θα κάνει μισό βήμα παραπάνω".

Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.