Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Θα απολυθούν χωρίς να επιστρέψουν μισθούς

Θα απολυθούν, χωρίς ωστόσο να επιστρέψουν μισθούς οι εργαζόμενοι στους δήμους που μονιμοποιήθηκαν παράνομα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υπουργός μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο θέμα της....
απόλυσης των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν χωρίς να πληρούν τους όρους, ανακοινώνοντας πως ο ίδιος είναι έτοιμος να συζητήσει την πρόταση, ώστε η επίπτωση στον υπάλληλο να εξαντλείται με την απομάκρυνσή του από το Δημόσιο, χωρίς να απαιτείται επιστροφή αποδοχών.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιτέθηκε εκ νέου στους δημάρχους που εμποδίζουν τους επανελέγχους σημειώνοντας ότι όσοι αντιδρούν υποψιάζονται ότι οι έλεγχοι θα αποκαλύψουν αντίστοιχες «καραμπινάτες υποθέσεις».
Σημείωσε ότι το πόρισμα του 2011 του ΑΣΕΠ δεν είχε αξιοποιηθεί κι αυτό εγείρει ορισμένα ερωτήματα, ενώ καταδεικνύει την υποκρισία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος που παλιότερα είχε αποφανθεί ότι οι εργαζόμενοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησής τους.
«Οι συγκεκριμένοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «πελατειακό κράτος στην Αυτοδιοίκηση». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, να διαβάσουν οι πολίτες το πόρισμα. Για τον Δήμο Δραπετσώνας ερευνώνται οι ευθύνες του δημοτικού συμβουλίου. Η ζημιά από τις μονιμοποιήσεις φτάνει μόνο στον δήμο αυτόν στα 2 εκατ. ευρώ».
Παράλληλα διερωτήθηκε αν «οι 45.000 που δεν μονιμοποιήθηκαν επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το ΠΔ Παυλόπουλου είναι κορόιδα», σημειώνοντας επίσης ότι «υπάρχει και ευθύνη του υπαλλήλου, αλλά όχι μόνο. Ομως δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι υπάλληλοι, είναι σαφές και πρέπει να απολυθούν. Το ΑΣΕΠ πιστεύω ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών», υπογράμμισε ο υπουργός.
«Ξύνουμε παλιές πληγές που αφορούν και τη ΝΔ και θίγουμε και εργαζομένους που πρόσκεινται στη ΝΔ... Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι θέμα ποσοστώσεων, αλλά εφαρμογής του νόμου», εξήγησε.
Οσον αφορά στην αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε με νόημα ότι «καταλογίζω ένα ενδιαφέρον διαφοροποίησης με το μάτι στην κάλπη».
Ενήμερο το ΠΑΣΟΚ
Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν πλήρως ενήμερο για όσα κάνει το υπουργείο, ήταν παρόν όταν έγινε η συζήτηση στο Παρίσι. Εχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουμε ως χώρα για πρώτες παρεμβάσεις» και προσέθεσε: «Υφυπουργός είναι η κ. Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ με την οποία έχω εξαιρετική συνεργασία».

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι στην κυβέρνηση υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση, είπε όμως ότι υπάρχουν και μεταρρυθμιστικές ρεζέρβες.
Ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε επίσης ότι «δεν είμαστε δυστυχώς ακόμη έτοιμοι να βγούμε και να δανειστούμε στις αγορές, χρειαζόμαστε προληπτική γραμμή στήριξης», ενώ για το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψη ότι «το πολιτικό περιβάλλον θα είναι διαφορετικό τον Φεβρουάριο».
Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.