Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης με 155 "ναι" πήρε η κυβέρνηση


Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε όπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση λαμβάνοντας 155 ψήφους. Δύο ανεξάρτητοι βουλευτές η Κ. Μάρκου και ο Δ. Ψαριανός ψήφισαν "παρών", ενώ οι βουλευτές Γ. Νταβρής και Χρ. Αλεξόπουλος απείχαν από την ψηφοφορία.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο....
Αντ. Σαμαράς δήλωσε:
"Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε απόψε δεν θα διαψευστούν και οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως. Εκλογές το 2016".

Εξερχόμενος της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
"Για το επίπεδο της αντιπαράθεσης που επέλεξε ο πρωθυπουργός δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Για το αποτέλεσμα... άνθρακες ο θησαυρός. Σήμερα η κυβέρνηση φανέρωσε την αδυναμία της να διευρύνει την επιρροή της τόσο μέσα στο κοινοβούλιο όσο φυσικά και έξω από αυτό. Ο χρόνος της τελειώνει. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον".

Νωρίτερα Αντ. Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας είχαν συγκρουστεί σφοδρά από το βήμα της Βουλής. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους και ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο Ευ. Βενιζέλος έστρεψε τα “πυρά” του κατά του Αλ. Τσίπρα κατηγορώντας τον για εκβιασμό και υπονόμευση του εθνικού συμφέροντος.
Πηγή:www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.