Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΕΛ: Εκτός Κ.Ο. η Ραχήλ Μακρή μετά τη ρήξη με τον Καμμένο

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αποφάσισε ομόφωνα να θέσει τη βουλευτή Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, η ΚΟ του κόμματος.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της διαγραφής, «η κ. Μακρή αρνήθηκε αδικαιολογήτως να παραστεί για εξηγήσεις στην ...
προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΟ, αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο».
Νωρίτερα, σε ανοιχτή επιστολή δίκην υπομνήματος, που πέστειλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή «στον πρόεδρο του κινήματος και τα μέλη της ΚΟ», στην οποία εξηγεί τις θέσεις της, κάνει λόγο για αντικαταστατική παραπομπή, και ζητά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μεταξύ άλλων, «να αποφασίσει για την άμεση αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής μου υπόστασης, μέσω δημόσιας δήλωσης και συγνώμης του προέδρου και των μελών αυτής», προκειμένου η ίδια να θεωρήσει «λήξαν το γεγονός».
Εκφράζει, επίσης, τη δυσαρέσκειά της για την ύπαρξη «δύο μέτρων και δύο σταθμών» στο κόμμα, καταγγέλλει επιθέσεις στο πρόσωπό της από στελέχη των ΑνΕλ, στις οποίες -όπως λέει- δεν αντέδρασε το κόμμα, ενώ τονίζει ότι εάν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει «δεν θα είναι έκπληξη» η απομάκρυνσή της.
Η κ. Μακρή επαναλαμβάνει ότι ενημερώθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ «ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 υπήρξε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κινήματος σύμφωνα με την οποία παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για αντικομματική συμπεριφορά» και παραθέτει μια σειρά επιχειρημάτων σύμφωνα με τα οποία θεωρεί αντικαταστατική την παραπομπή της.
Παραπέμπει δε στο καταστατικό του κόμματος και σημειώνει ότι «ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε "αιτιολογημένη αναφορά" της Επιτροπή Δεοντολογίας» ενώ και «ουδέποτε μου γνωστοποιήθηκε ανεπίσημα ή επίσημα ο χρόνος σύγκλησης της ανωτέρω επιτροπής και με πρωτοβουλία τίνος εκ των (ανεξάρτητων) μελών της συνεκλήθη».
Αναφέρεται, ακόμη, στο εξώδικο που απέστειλε στον κ. Καμμένο, ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους παραπομπής της, κάτι που -όπως λέει- δεν συνέβη, και προσθέτει ότι «καλούμαι να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια καθαρά αντικαταστατική διαδικασία, παράτυπης και εξωθεσμικής σύγκλησης μιας επιτροπής που δρα έξω και πέρα του καταστατικού του κινήματος».
Επίσης, αναφέρει ότι στην ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ουδέποτε αναφερόταν ονομαστικά σε κανένα βουλευτή ή στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά χρησιμοποιούσε γενικούς και αφηρημένους χαρακτηρισμούς «για να στιγματίσω προσβλητικές και αήθεις συμπεριφορές εναντίον μου».
Η κ. Μακρή, επισημαίνει την κοινοβουλευτική της δραστηριότητα, που -όπως λέει- έθιξε επιχειρηματικά συμφέροντα, κάνει λόγο για επιθέσεις που δέχθηκε κατά καιρούς από στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χωρίς το κόμμα να αντιδράσει, και τονίζει: «Για τους λόγους αυτούς δεν είναι δυνατό να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που εκτρέπεται των καταστατικών επιταγών και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές, τις αξίες, τις επιταγές του Συνεδρίου και την ιδεολογία στην οποία συντάχθηκα για να υπηρετήσω τον Έλληνα πολίτη μέσω του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».
Κάνει λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», κάτι που αρνείται να δεχθεί, λέει ότι «βουλευτές του κινήματος καλούνται δημόσια να ζητήσουν συγνώμη από στελέχη, ορισμένα εκ των οποίων έχουν απειλήσει τη ζωή τους και έχουν υπονομεύσει την φυσική και πολιτική τους υπόσταση», και προσθέτει ότι δρώντας ως «παράγοντας σταθερότητας» είναι διατεθειμένη να θεωρήσει «λήξαν το γεγονός της δημόσιας και δια του Τύπου αναίτιας και αντικαταστατικής παραπομπής μου σε όργανα και διαδικασίες ενώ δεν είχα, ούτε έχω διαπράξει ουδεμία αντικινηματική πράξη».
Για να θεωρηθεί, όμως, λήξαν το γεγονός θα πρέπει σύμφωνα με την κ. Μακρή -μεταξύ άλλων- η Κοινοβουλευτική Ομάδα της 7ης Οκτωβρίου «να αποφασίσει για την άμεση αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής μου υπόστασης μέσω δημόσιας δήλωσης και συγνώμης του προέδρου και των μελών αυτής» και «να δεσμευτεί για τον άμεσο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό πειθαρχικό έλεγχο των στελεχών που έδρασαν αντικαταστατικά, αντικινηματικά και με πράξεις ή παραλείψεις τους συμμετείχαν σε ομάδες, κλίκες ή άλλες μορφές οργάνωσης και απείλησαν τη φυσική και πολιτική υπόσταση εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού, ανεξάρτητα από την θεσμική τους θέση στο κίνημα και τυχόν συγγένειας με βουλευτές».
«Εάν δεν τηρηθούν άμεσα οι ανωτέρω υποχρεώσεις προς τους αγνούς ψηφοφόρους, στελέχη, αγωνιστές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τον Ελληνικό Λαό δεν θα αποτελούσε έκπληξη η απομάκρυνση μου από ένα κίνημα που έχει χάσει τον προσανατολισμό της ιδρυτικής του διακήρυξης και δεν σέβεται την νομιμότητα και τους θεσμούς, όπως οφείλει», καταλήγει η κ. Μακρή.
Πηγή:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.