Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Μέσω και των ΕΛΤΑ θα πωλούνται Λαχεία και λαχνοί του ΣΚΡΑΤΣ

Την πώληση των λαχνών του ΣΚΡΑΤΣ μέσω και των ταχυδρομικών καταστημάτων αναμένεται να αναλάβουν τα ΕΛΤΑ, ύστερα από συμφωνία που πρόκειται να συνάψει η εταιρεία με την «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.». Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ΕΛΤΑ προγραμματίζουν τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με την «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.» για την αξιοποίηση του δικτύου των Ελληνικών Ταχυδρομείων και τη....
δημιουργία νέων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η οποία θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο η πώληση, μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ, λαχνών του ΣΚΡΑΤΣ και από τον Δεκέμβριο η πώληση του Κρατικού Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου.
Οι δύο πλευρές συζητούν αυτή τη στιγμή και το ενδεχόμενο να πραγματοποιείται μέσα από το δίκτυο των ΕΛΤΑ η διακίνηση του συνόλου των λαχνών της «Ελληνικά Λαχεία», όπως και η εξόφληση των κερδών από τα λαχεία. Στον μελλοντικό σχεδιασμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η έκδοση λαχνών ΣΚΡΑΤΣ που θα πωλούνται αποκλειστικά από τα καταστήματα και τα πρακτορεία ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων τους θα διατίθεται για κοινωφελείς σκοπούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ΕΛΤΑ στοχεύουν στην ενίσχυση των εσόδων, της ρευστότητας και της κερδοφορίας τους από τη συνεργασία με την «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.» στην ευρύτερη κατεύθυνση εμπλουτισμού του προϊοντικού τους χαρτοφυλακίου. Τα εκτιμώμενα έσοδα από αυτή τη συνεργασία ανέρχονται σε 4 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σημειώνεται ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης η διάθεση αυτών των προϊόντων από τα ταχυδρομικά καταστήματα αποτελεί κοινή πρακτική, ενώ τα Ταχυδρομεία κατέχουν το 30% των πωλήσεων των σχετικών παιγνίων.

Στο μεταξύ από το κινητό τους τηλέφωνο ή τη συσκευή tablet θα μπορούν οι πελάτες των ΕΛΤΑ να βρίσκουν το κοντινότερο ταχυδρομικό κατάστημα, να υπολογίσουν το κόστος μιας αποστολής ή ακόμη και να εντοπίσουν το δέμα τους. Πλέον είναι διαθέσιμη στο AppStore η πρώτη έκδοση της εφαρμογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων για iPad και iPhone που μεταξύ άλλων παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να βρουν τον ταχυδρομικό κώδικα που επιθυμούν, να επικοινωνήσουν άμεσα με τα ΕΛΤΑ ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ στο facebook.

Τόσο η συνεργασία με την «Κρατικά Λαχεία Α.Ε.» όσο και η νέα εφαρμογή για κινητά και συσκευές tablet, εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ ενόψει της αποκρατικοποίησης, η οποία κυλά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Παρά το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένη για το πρώτο 6μηνο του 2014, δεν έχει προχωρήσει ούτε το στάδιο πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Παράλληλα η απορρόφηση της «ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές» από τη μητρική ΕΛΤΑ, η οποία θεωρείται δέλεαρ προς πιθανούς επενδυτές, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015, μεταθέτοντας ακόμα περισσότερο τη διαγωνιστική διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.