Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κατηγορηματικός ο Βρούτσης για μη περικοπή κύριων συντάξεων


Tην κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης ότι στις κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή, μετέφερε στους εκπροσώπους της τρόικα ο ....
υπουργός Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε τη θέση αυτή και στη Βουλή κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

"Οι συντάξεις των Ελλήνων είναι απόλυτα εγγυημένες. Δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή μείωση στις κύριες συντάξεις", τόνισε.

Πάντως ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις επικουρικές καθώς τα ταμεία παρουσιάζουν ελλείμματα και δεν επιτρέπεται καμμία επιχορήγηση. Μάλιστα για το θέμα αυτό υπάρχουν δυο εκτιμήσεις. Η διοίκηση του ταμείου υπολογίζει το έλλειμμα στο πρώτο επτάμηνο στα 170 εκ. ευρώ ενώ η ομοσπονδία εργαζομένων σε 440 εκ ευρώ.

Για το θέμα των συντάξεων υπήρξε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μητρόπουλο να προαναγγέλει εξεταστική επιτροπή.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος τον κάλεσε να σταματήσει το "εκ προμελέτης έγκλημα" και τόνισε ότι θα ζητηθεί εξεταστική επιτροπή για το ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό κοστολογείται περίπου στα 13 δις ευρώ ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους συνταξιοδοτούνται με ειδικές ρυθμίσεις. "Υπάρχουν κάπου και δεν το λέτε ή θα τα εμφανίσετε σαν άλλοι Άγιοι Βασίληδες αν ποτέ γίνετε κυβέρνηση;", απάντησε ο κ. Βρούτσης.

"Προτάσεις κ. υπουργέ είναι μόνο όταν προτείνονται μειώσεις των συντάξεων; Και εν πάση περιπτώσει που θα βρούμε τους πόρους; Θα κόψουμε τον λαιμό μας να τους βρούμε από εκεί που τους χαρίζετε. Στους εφοπλιστές, στις off shore εταιρείες και σε όσους είναι στις λίστες", είπε ο κ. Στρατούλης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα ανακοινωθεί στις 14 Οκτωβρίου.
Πηγή:www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.