Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Χαρδούβελης: Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το χρέος

Μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014 αρχίζει όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών η επί της ουσίας συζήτηση αναφορικά με την περαιτέρω διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Χρονικό πλαίσιο που ανέφερε άλλωστε και ο πρωθυπουργός την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες σχετικά με την....
τρέχουσα αξιολόγηση. 
Στο πνεύμα των δηλώσεων του Αντώνη Σαμαρά, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», αναφέρει ακόμα ότι ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του νέου έτους και ότι επισπεύδεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με θετικές επιπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ως μόνη αβεβαιότητα προβάλει ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε πολιτικές περιπέτειες, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία.
Συναίνεση άλλωστε ζήτησε χθες και ο πρωθυπουργός, που για πρώτη φορά συνέδεσε τη μετάβαση της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή με την υποχώρηση της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.
Ο υπουργός εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για νέες αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας. 
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.