Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 587 ευρώ στους πληγέντες


Ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εργασίας και Πρόνιοιας, Β. Κεγκέρογλου, και τη συμμετοχή δημάρχων και στελεχών κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων που επλήγησαν από την προχθεσινή νεροποντή, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποφασιστούν οι διαδικασίες για την.... αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές.

Μέχρι στιγμής 350 νοικοκυριά έχουν υποβάλει αίτηση για απογραφή ζημιών, ενώ ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι πρέπει να ακολουθηθούν πιστά οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να υπάρξει διαφάνεια. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου "η μεταφορά των απαραίτητων πόρων στους Δήμους για την καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει άμεσα, από τις υπάρχουσες πιστώσεις για φυσικές καταστροφές, μετά από συγκεκριμένο αίτημα των Δήμων προς το Υπουργείο Εργασίας".

Στα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες θα δοθούν άμεσα 587 ευρώ για την κάλυψη βιοτικών αναγκών αφού πρώτα προσκομίσουν τα εξής δικαιλογητικά:
  • Αίτηση του πληγέντος από τις πλημμύρες στο Δήμο.
  • Βεβαίωση Πυροσβεστικής ή έκθεση αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου ότι η κατοικία επλήγη από το συγκεκριμένο γεγονός

Σε δεύτερη φάση προβλέπεται οικονομική ενίσχυση από 1.174 ευρώ έως 5.869 ευρώ με κριτήρια τον αριθμό μελών της οικογένειας, το βαθμό των ζημιών και το εμβαδόν της κατοικίας.
Πηγή:www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.