Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Έως το τέλος του μήνα η ρύθμιση για τα χρέη προς το Δημόσιο - 100 δόσεις για ποσά έως 15.000 ευρώ

Όσοι δεν πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους τον Οκτώβριο δεν θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση των χρεών για Ταμεία και Εφορία, διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM", προαναγγέλλοντας ότι....
είναι θέμα ημερών η κατάθεση της ρύθμισης.
Αναλυτικά οι δήλωσεις του κ. Βρούτση έχουν ως εξής:
«Δεν υπάρχει η παραμικρή απόκλιση από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός και από αυτά που είχαμε προγραμματίσει ως κυβέρνηση να καταθέσουμε… Ο μήνας υλοποίησης είναι ο Οκτώβριος, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις. Οι διατάξεις αυτές θα συμπεριλαμβάνουν ένα πλαίσιο ρυθμίσεων, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά: 100 δόσεις για χρέη 15.000 ευρώ και κάτω και θα υπάρξει εκεί μία προσαρμογή στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και για χρέη άνω των 15.000 θα υπάρχουν 72 δόσεις και μια γενναία, προς τα κάτω, προσαρμογή σε πρόστιμα και προσαυξήσεις ή προστίμων.
Ταυτόχρονα, θα έχουμε και μια γενναία μείωση επιτοκίου. Η κυβέρνηση προχωράει γιατί πιστεύει ότι αυτό πρέπει να γίνει τώρα και να εξυπηρετήσουμε, να ανακουφίσουμε τον κόσμο, τις επιχειρήσεις και αυτό θα γίνει τώρα. Θέλω μόνο να κάνω μία έκκληση: επειδή θα κατατεθούν οι ρυθμίσεις αυτό το μήνα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να εκπληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις, που λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου. Όλες οι υποχρεώσεις όλων, για να μπουν στη ρύθμιση.
Γι' αυτό όσοι νομίζουν σήμερα ότι δεν πληρώνουν για να μπουν στη ρύθμιση, θα πρέπει να ξέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν τον Οκτώβρη για να πάρουν το πράσινο φως και να μπουν στη ρύθμιση. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το ακούσουν ηχηρά όλοι, για να είναι εμπρόθεσμοι στο τέλος του μήνα στην καταβολή των υποχρεώσεών τους.
Υπάρχουν δύο κατηγορίες οφειλετών: αυτοί που δεν έχουν μπει σε καμία ρύθμιση μέχρι τώρα και γι' αυτό θα ενταχθούν στη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Και αυτοί που ήταν συνεπείς και είχαν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις.
Για τους συνεπείς, γι' αυτούς που πραγματικά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και τη ρύθμιση στην οποία είχαν μπει, θα υπάρξει ειδική μεταχείριση. Θα υπάρξει δηλαδή σε πρώτη φάση ένας συμψηφισμός σε σχέση με τις υποχρεώσεις του παρελθόντος και άρα, θα είναι κερδισμένοι. Θα βρεθούν μετά μπροστά σε μια νέα επιλογή: είτε θα μπουν στη νέα ρύθμιση, ακολουθώντας τις νέες διαδικασίες είτε θα συντηρήσουν τις εναπομείνασες δόσεις. Εάν επιλέξουν το δεύτερο δρόμο, θα έχουν ένα επιπλέον όφελος, μέσα από μία γενναία μείωση προστίμων και προσαυξήσεων.
[…] Πάνω κατώφλι στις ρυθμίσεις υπάρχει σε ένα ποσό γύρω στο 1 εκατ. ευρώ. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ο κόσμος που χρωστάει μέχρι αυτό το ποσό, που είναι ο πολύς κόσμος, να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να ανακουφιστεί. Από εκεί και πέρα, όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι συνεπείς με το κράτος και δεν πρέπει να χρωστούν.»
Πηγή:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.