Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Τη συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.
"Από αυτή τη στιγμή υπάρχει...

κυβέρνηση στη χώρα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. " Οι ΑΝΕΛ, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ορκωμοσία και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης..."
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη στις 13:30 και στις 15:30 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να γίνει σήμερα η ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού, η οποία υπολογίζεται μάλιστα να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 16:00.  

Πριν την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας θα δει σήμερα στις 14:30 τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για να τον ενημερώσει ότι δεν επιθυμεί θρησκευτική ορκωμοσία του ιδίου ως πρωθυπουργού. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του σ’ ένα σχήμα στο οποίο θα συμμετείχε και το «Ποτάμι», το οποίο απαξίωσε πρόσφατα χαρακτηρίζοντάς το «κόμμα με σπόνσορα». 
Μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού,  Σταύρο Θεοδωράκη, για να συζητήσουν το ενδεχομένο στήριξης της κυβέρνησης από το Ποτάμι ή ακόμα και την συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί αύριο με σκοπό να ορκισθεί την ίδια μέρα. Σε σημερινή τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον  κ. Τσίπρα και τον  Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ,  κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, συμφωνήθηκε να συναντηθούν μετά την ορκωμοσία της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης. 

Πηγή:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.