Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Χιλιάδες περιμένουν ακόμη για την επιδότηση στο αέριο

Περίπου 10.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί για αντικατάσταση λέβητα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν «απελευθερωθεί» τα 15 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος
Χιλιάδες καταναλωτές περιμένουν εδώ και μήνες στο ακουστικό τους,... προσδοκώντας ότι με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης τον περασμένο Σεπτέμβριο θα επιδοτηθούν για να μετατρέψουν τις κεντρικές τους θερμάνσεις πετρελαίου σε φυσικού αερίου.
Χάνουν ωστόσο οριστικά τον φετινό χειμώνα. Διότι τέσσερις μήνες από τότε που εξαγγέλθηκε το σχετικό πρόγραμμα, αυτό βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο υποσχέσεων αφού δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί τα 15 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) που επρόκειτο να επιδοτήσουν την κατασκευή των εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.
Ακόμη και σήμερα, που λέει ο λόγος, να αποδεσμευθούν από το ΠΔΕ οι πιστώσεις, η φετινή σεζόν έχει εδώ και καιρό χαθεί αμετάκλητα, αφού από την έγκριση μιας αίτησης μέχρι τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΠΑ χρειάζονται 2 μήνες, υπό φυσιολογικές συνθήκες.Χθες πάντως από το ΥΠΕΚΑ εκδόθηκε δελτίο Τύπου για να αναδείξει το πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα οι καταναλωτές με 10.000 περίπου αιτήσεις (και εκτίμηση ότι θα φτάσουν τις 20.000). Ωστόσο έως σήμερα δεν έχει εγκριθεί ούτε μία. Διότι όσο εκκρεμεί η αποδέσμευση των πιστώσεων, άλλο τόσο εκκρεμεί και η υπογραφή μεταξύ ΥΠΕΚΑ και των τριών ΕΠΑ, Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, της σύμβασης που θα τους καταστήσει φορείς του έργου.
Ως αποτέλεσμα, όσοι από τους 10.000 καταναλωτές ρωτούν για την τύχη της αίτησής τους τις ΕΠΑ εισπράττουν την απάντηση «αναμείνατε στο ακουστικό σας». Με τη διαφορά ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταβάλει χρήματα αφενός στις ΕΠΑ μαζί με τη σύμβαση σύνδεσης (για τα λεγόμενα τέλη), αφετέρου κάποιοι έσπευσαν να πληρώσουν και στον συνεργαζόμενο εργολάβο την 1η δόση από το συνολικό ποσό των εργασιών ώστε να ξεκινήσουν τα έργα. Υπάρχει περίπτωση πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη που έχει καταβάλει από τον Νοέμβριο 900 ευρώ!
Πηγή:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.