Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Με πολιτική ορκωμοσία ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας θα πάει στις 14:30 στον Αρχιεπίσκοπο. Το ραντεβού θα γίνει πριν από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει στον κ. Ιερώνυμο ότι θα ορκιστεί πρωθυπουργός όχι με...
θρησκευτικό όρκο, αλλά με πολιτικό.
Η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει σήμερα στις 16:00, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο θα γίνει και με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί, ωστόσο εκεί θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει, να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.
Ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στον αγιασμό της νέας Βουλής και με τον ίδιο τρόπο ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να μη σηκωθεί όρθιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο χθες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τηλεφώνησε ο ίδιος σήμερα στις 9 το πρωί για να ζητήσει ραντεβού πριν από την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα θέσει σήμερα θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους, αλλά θα δηλώσει τον αμέριστο σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.