Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Οι κυνηγοί «πυροβολούν» τον Τσίπρα και απειλούν να καταψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

«Οι κυνηγοί ας κρίνουν ποιος απειλεί το κυνήγι μας». Με τη φράση αυτή κλείνει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος την ανακοίνωσή της με την οποία επιτίθεται κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη...
Τσίπρα.
Τον κατηγορούν για «ξεκάθαρη άρνηση» να τροποποιήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι εκτιμώντας ότι «οδηγούν στην ουσία και στην πράξη σε κατάργηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, παρότι η Ελλάδα δεν έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα Θήρας»,
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντησή τους, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει «ψευδή και προβοκατόρικα» τα δημοσιεύματα, που υποστηρίζουν ότι ως κυβέρνηση να προτίθεται να καταργήσει το κυνήγι, η Ομοσπονδία των κυνηγών τονίζει:
«Κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, του τομέα περιβάλλοντος, εκθέσαμε λεπτομερώς με αριθμούς, στοιχεία και ντοκουμέντα το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Θηροφυλακής μας, για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος. Το οποίο έχει αναγνωρισθεί επισήμως και διεθνώς από Πανεπιστήμια, φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις, τη Γραμματεία της Συνθήκης της Βέρνης και το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Παρ’ όλη την ενημέρωση που δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί με στοιχεία, παρά μόνο με ιδεοληψία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε με κανένα τρόπο να τροποποιήσει, κατά την κρίση του, τις γνωστές θέσεις του Προγράμματός του. Θέσεις οι οποίες με την κατάργηση της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, την αύξηση των περιοχών απαγόρευσης του κυνηγίου, την πλήρη υποβάθμιση του ρόλου των Κυνηγετικών Οργανώσεων, την μείωση των κυνηγετικών περιόδων, οδηγούν στην ουσία και στην πράξη σε κατάργηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, παρ’ ότι η χώρα μας δεν έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα θήρας.
Επιπλέον, μας επιδόθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές ισχύουν σήμερα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι θέσεις αυτές είναι αυτολεξεί οι ίδιες με εκείνες που υπήρχαν και πριν στο Πρόγραμμά τους χωρίς καμία, απολύτως καμία, αλλαγή.
Όταν προτείναμε, μετά την ενημέρωση, στο τέλος της συνάντησης ότι κάποιες από αυτές τις θέσεις θα έπρεπε ν’ αλλάξουν, λάβαμε ξεκάθαρη αρνητική απάντηση.
Μετά τα παραπάνω οι κυνηγοί ας κρίνουν ποιος απειλεί το κυνήγι μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.