Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κ. Καραμανλής - Ντ. Μπακογιάννη: Χαμηλοί τόνοι και βλέπουμε

Της Μαρίνας Μάνη
Φυσικά συζήτησαν για την επόμενη μέρα στη ΝΔ αλλά ούτε κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα ούτε θα κάνουν δημοσίως αναφορά στις λεπτομέρειες.

Αυτό προκύπτει από τις διαρροές για την (70λεπτη) συνάντηση του Κώστα...

Καραμανλή με την Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο του πρώτου το πρωί.
Κατά τις πληροφορίες, αντήλλαξαν απόψεις για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και για τον αντίκτυπο που είχαν διεθνώς –κυρίως στους εταίρους και στους δανειστές. 

Συζήτησαν επίσης για την εκλογική τακτική της ΝΔ και για το αποτέλεσμα της Κυριακής, ωστόσο καμία πλευρά δεν αφήνει να «βγει» προς τα έξω η αποτίμησή της.

Σε σχέση με την «επόμενη μέρα» στο κόμμα και στην κεντροδεξιά παράταξη, έδειξαν και οι δύο να τηρούν στάση αναμονής, καθώς το τι θα πρέπει να γίνει στο κόμμα είναι συνάρτηση των πολιτικών εξελίξεων –της ύπαρξης δηλαδή και... του εύρους της «αριστερής παρένθεσης».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επανέλαβε στην κ. Μπακογιάννη την γνωστή θέση του ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Με τη σειρά της η πρώην υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την πρόταση που της έγινε (και ανταποκρίθηκε θετικά) από το τριμελές προεδρείο του ΟΑΣΕ για να συμμετάσχει σε ένα 15μελές συμβούλιο για την κρίση στην Ουκρανία.

ΝΔ: «Παλληκαρισμοί Τσίπρα-Καμμένου»

Στο μεταξύ, η Συγγρού συνεχίζει να κινείται σε υψηλούς τόνους απέναντι στη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας διαρκώς ότι επιβεβαιώνονται οι φόβοι που προέβαλλε πριν από τις εκλογές.

«Οι χειρότερες ανησυχίες μας έρχονται δυστυχώς πιο κοντά, με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Γιάννη Βαρουφάκη ότι η κυβέρνηση ‘δεν θέλει τα 7 δις ευρώ’ που μπορεί η χώρα να εκταμιεύσει από τους εταίρους μας. 

Οφείλει να μας πει η κυβέρνηση από πού θα βρει τα χρήματα για να καλύψει τις βασικές ανάγκες του κράτους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Νωρίτερα ο ίδιος αναφέρθηκε – με σκληρούς χαρακτηρισμούς – στους «παλληκαρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου» στην εξωτερική πολιτική. «Μέσα σε δύο μέρες η εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου μετρά μόνο απώλειες. Οι παλληκαρισμοί του κ. Τσίπρα και του υπουργού του για την Εξωτερική Πολιτική σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία, όχι μόνο αποδείχτηκαν λόγια του αέρα, αλλά κατέληξαν και στο αντίθετο αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί η νέα κοινοτική απόφαση δεν σταματά, αλλά επεκτείνει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις».

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.