Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Θα είμαστε σε πρόγραμμα αλλά όχι στο μνημόνιο λεει ο Ν. Παππάς

¨Βεβαίως η χώρα θα είναι σε πρόγραμμα αλλά αυτό δεν θα είναι το μνημόνιο που στην ουσία  είναι το  πλέγμα μέτρων φτωχοποίησης του λαού¨. Την κατηγορηματική αυτή απάντηση έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής και διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος...
Παππάς και δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΚΤ για την αγορά ελληνικών ομολόγων.
Η ποσοτική χαλάρωση του μάριο Ντράγκι είναι μία θετική εξέλιξη που θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή οικονομία να ανακάμψει και την Ελλάδα να ορθοποδήσει.  ¨όμως δεν σημαίνει¨ παρατηρεί ο κ. Παππάς, ¨ότι  είναι προϋπόθεση το τροϊκανό μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα στο mail Χαρδούβελη. Ο ίδιος ο Ντράγκι και ο Κερέ έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση. Αυτό το πρόγραμμα είναι καταστροφικό.¨
Ο υποψήφιος υποστήριξε ότι θα υπάρχουν όλες τις δυνατότητες  και το πολιτικό εκτόπισμα, μετά την εντολή του λαού, να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας σε ένα καλύτερο πρόγραμμα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει πολιτική συμφωνία με τους εταίρους.
Αναφερόμενος στις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Παππάς υπογράμμισε ότι «θα επιταχύνουμε τους ελέγχους στη λίστα Lagarde, για τους οποίους μαθαίνουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν εσπευσμένα τις υποθέσεις που αφορούν σε πρόσωπα με υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις.
Θα επισπεύσουμε τους ελέγχους στη λίστα των εμβασμάτων του εξωτερικού, τα οποία είναι 54.000 και έχουν ελεγχθεί μόλις 700 υποθέσεις με βεβαίωση εσόδων 340 εκατ. ευρώ. Θα επισπεύσουμε τους ελέγχους στα τελωνεία, τα GPS στα βυτιοφόρα».
«Εμείς, επιδιώκουμε την αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.
Εάν ο λαός επιδεχθεί προσμείξεις και μπαταρίσματα που δεν αφήνουν να προχωρήσουμε συνολικά και καθαρά στη νέα σελίδα για τη χώρα, αυτό δεν θα είναι κάτι ευχάριστο για εμάς» υποστήριξε ο Παππάς, ο οποίος αναφερόμενος στην τεχνική παράταση του μνημονίου, τόνισε ότι «έχει τεθεί πάλι ένα ασφυκτικό deadline που όλως τυχαίως είναι λίγο μετά τις εκλογές και μετά από αυτό θα επέλθει, λέει, καταστροφή».
Οι εταίροι μας δηλώνουν, εννοούν και υπονοούν ότι θα υπάρξει χρόνος για διαπραγμάτευση.
Εμείς, δεν πρόκειται να δεσμευτούμε στην εφαρμογή μέτρων, για τα οποία έχει δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν πρόκειται να γίνει αυτό με κόλπα και τρικ.
Άλλο η δανειακή σύμβαση και άλλο τα μέτρα. Εμείς, ζητάμε συνολική διαπραγμάτευση.
Βεβαίως, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια δανειακή σύμβαση και είμαστε έτοιμοι και αυτό το θέμα να συζητήσουμε.
Προς συζήτηση δεν είναι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες το δικαίωμα του ελληνικού λαού να βάζει τα πάντα στο τραπέζι. Ζητάμε συνολική επαναδιαπραγμάτευση.
Έχουμε πει ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν μπορούν να εφαρμοστούν και ζητάμε επαναδιαπραγμάτευση και της δανειακής σύμβασης και από αυτήν την κατευθυντήρια γραμμή μας δεν πρόκειται να αποκλίνουμε, δύο 24ωρα πριν από την κάλπη» υπογράμμισε ο κ.Παππάς.
Ερωτηθείς για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις, ο κ.Παππάς υπογράμμισε ότι «θα τις επιδιώξουμε σε κάθε περίπτωση».
«Η κυβέρνηση που θα σχηματίσουμε – και θέλω να το υπογραμμίσω, λίγες ώρες πριν από την κάλπη – θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Δεν θα είναι κυβέρνηση κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα επιδιώξουμε να μην είναι κυβέρνηση ενός κόμματος, γιατί γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι η τιτάνια προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας για να κλείσουμε τις μνημονιακές πληγές χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, τις οποίες θα αναζητήσουμε και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παππάς.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν και στελέχη άλλων κομμάτων, ο κ.Παππάς είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα αυτή τη στιγμή.

Πηγή:www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.