Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κύμα κακοκαιρίας έως την Κυριακή - Απαγορευτικό απόπλου

Μερική απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου τέθηκε σε ισχύ από το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 8 με...
9 μποφόρ. Κακοκαιρία με βροχές, θυελλώδεις νοτιάδες και χιόνια στα ορεινά αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το απόγευμα και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.
Από τον Πειραιά, τα δρομολόγια γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα, μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, τα νησιά ανατολικού και βορειανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.
Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα- Σαλαμίνα.
Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν θα γίνει το απογευματινό δρομολόγιο στις 5:30 του πλοίου «Θεολόγος» για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, ενώ από το Λαύριο δεν θα αναχωρήσουν πλοία.
Στο μεταξύ, η MINOAN LINES λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο της εταιρείας με το πλοίο CRUISE EUROPA στη γραμμή Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα θα γίνει στις 19:30 το απόγευμα, αντί στις 17:00 από το λιμάνι της Πάτρας για Αγκόνα. Επίσης, το πλοίο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του Ιονίου δεν θα προσεγγίσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.
Κακοκαιρία με βροχές, θυελλώδεις νοτιάδες και χιόνια στα ορεινά αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το απόγευμα και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Ειδικότερα, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και κατά διαστήματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και πιθανώς το ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις και έντασή τους κατά περιόδους θα φθάνουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ του Σαββάτου. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 8 με 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ, κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
Τέλος, χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα).
 Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.