Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Coeure: Η ΕKT δεν θα συμμετάσχει σε ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας", δηλώνει το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα...
Handelsblat.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Coeure ξεκαθάρισε ότι "δεν εξαρτάται από την ΕΚΤ να αποφασίσει αν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ελάφρυνση του χρέους" και πρόσθεσε πως είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ελάφρυνση που θα περιλαμβάνει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατόν για νομικούς λόγους.

Τέλος ο Coeure τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουν σε δημοσιονομική εξυγίανση ωστε να δημιουργήσουν βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Eξάλλου σε δηλώσεις του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe1, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει το χρέος της χώρας προς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

"Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πληρώσει, αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, δεν υπάρχει χώρος για μονομερείς συμπεριφορές στην Ευρώπη", πρόσθεσε. Πάντως σύμφωνα με τον Coeure η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απίθανο να επηρεάσει άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας όπως η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία. "Οι αγορές καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για διαφορετική υπόθεση", ανέφερε.

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.