Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Οικονόμου στο NEWS247: Συνεργάζομαι με τη ΝΔ αντί να περιμένω την κατάρρευση της χώρας

Ο υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, παραθέτει τους λόγους που τον οδήγησαν στο "γαλάζιο στρατόπεδο" κόντρα στο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ και ασκεί δριμεία κριτική στα κόμματα του Κέντρου 
Ο Βασίλης Οικονόμου, μετά την...
ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην 4η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ,  μιλά στο NEWS247 για την απόφασή του να συμπορευτεί με το κόμμα του ΑΝτώνη Σαμαρά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, μία κίνηση που εξέπληξε πολλούς, μιας και είναι ο μοναδικός ανεξάρτητος βουλευτής από τον χώρο της Κεντροαριστεράς (εξελέγη το 2012 με τη ΔΗΜΑΡ), που προσχώρησε στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια.
Ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για "ένα μέτωπο κοινής λογικής των φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων" απέναντι στο "χάος και τις κρυφές ατζέντες του ΣΥΡΙΖΑ" και ασκεί δρυμεία κριτική στα κόμματα του Κέντρου, τα οποία -όπως λέει- "διεξάγουν έναν αδυσώπητο εμφύλιο για το ποιος θα αναλάβει την ηγεμονία του χώρου".
Κύριε Οικονόμου, ποιος ήταν ο βασικός λόγος που σας οδήγησε στην απόφαση να συμπορευτείτε με τη Νέα Δημοκρατία; Πότε σας έγινε η πρόταση;
Στη χώρα μας διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης. Τα διακυβεύματα είναι πολλά για την πορεία που θα ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία και η χώρα τις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι κινδυνολογία. Είναι πραγματικός ο κίνδυνος να απομονωθούμε, να βρεθούμε εκτός της Ευρωζώνης και να υποστούμε τεράστια κοινωνική και εθνική ζημιά με βαριές απώλειες για όλο το λαό και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους. Οφείλουμε να αποφύγουμε τους εσωτερικούς εμφυλίους και τους εθνικούς διχασμούς και να εργαστούμε όλοι μαζί για μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη χωρίς εξαρτήσεις, διορθώνοντας λάθη και αδικίες της εποχής των μνημονίων, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για την έξοδο από την κρίση. Για να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο κοινής λογικής των φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στη χαοτική αβεβαιότητα μιας θολής πρότασης που διακινδυνεύει τα πάντα για το λαό μας.
Η πρόταση μου έγινε πριν από λίγες μέρες και θεώρησα ότι οφείλω να αποδεχτώ το κάλεσμα του κ. Σαμαρά και να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν αντί να απέχω και να περιμένω την κατάρρευση που εκτιμώ ότι φέρνει η αντιπρόταση.
Θα είμαι στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά και αποδεχόμενος την πολύ τιμητική πρόταση που μου έκανε. Η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο σηματοδοτεί τον σχηματισμό ενός μετώπου κοινής λογικής απέναντι στο χάος και τις κρυφές ατζέντες του ΣΥΡΙΖΑ με κίνδυνο την ολική κατάρρευση της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα αντί για την ανασυγκρότησή της που επιδιώκουμε οι φιλοευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.
Γιατί επιλέξατε ένα κόμμα της Δεξιάς κι όχι ένα από τα κόμματα του Κέντρου;
Τα κόμματα του κέντρου δεν μετέχουν ουσιαστικά στις εθνικές εκλογές. Διεξάγουν έναν αδυσώπητο εμφύλιο για το ποιος θα αναλάβει την ηγεμονία του χώρου χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι από τους δικούς τους διαγκωνισμούς εξαφανίζεται τελικά ο πολιτικός χώρος του κέντρου. Εγώ δεν έχω καμία διάθεση να διαλέξω αρχηγό με ή χωρίς πολιτικό παρελθόν. Όταν γίνονται εκλογές τα εσωκομματικά συνέδρια και οι διαδικασίες μπορούν να περιμένουν . Προσωπικά διαλέγω στρατόπεδο και επιμένω ότι η χώρα οφείλει να παραμείνει εντός της Ευρώπης και όχι να χαθεί στο χάος μιας κάποιας διαπραγμάτευσης που βάζει όρους για την παραμονή ή όχι στο ευρώ. Αυτή πιστεύω ότι είναι η κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών και της νέας γενιάς και όχι του ποιος θα ηγεμονεύει σε έναν χώρο που τον κατέρρευσαν αυτοί που θέλουν να ηγηθούν. Δεν με ενδιαφέρει και δεν θα μετέχω σε αυτή την κωμωδία. Παίρνω θέση υπέρ της Ευρώπης ανεπιφύλακτα και πιστεύω ότι μόνο εντός της Ευρώπης μπορούν να τελειώσουν τα μνημόνια, οι εξαρτήσεις και οι άδικες πολιτικές που έφεραν τα μνημόνια. Εκτός Ευρώπης μόνο χειρότερα μας περιμένουν.
Είναι οριστική η ρήξη σας με τον χώρο της Κεντροαριστεράς;
Προσωπικά παραμένω στο χώρο του Κέντρου και συμπορεύομαι με πολλές ακόμα Μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του Κέντρου. Ο χώρος της Κεντροαριστεράς προφανώς και με ενδιαφέρει αλλά σήμερα δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου αξιόπιστος πολιτικός φορέας για να τον εκπροσωπήσει. Είμαι συνεργαζόμενος με τη ΝΔ και δεν εντάσσομαι οργανικά σε αυτή. Η συμφωνία μας είναι πολιτική στη βάση της διασφάλισης της Ευρωπαϊκής Πορείας της χώρας, πορεία με την οποία συμφωνεί μεν η πλειοψηφία και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν συμφωνούν ανεπιφύλακτα τα κομματικά όργανα στην Κουμουνδούρου. Στον κίνδυνο της αστάθειας και της αέναης διαπραγμάτευσης μέχρι να καλλιεργηθεί κατάλληλο έδαφος στην Ευρώπη, όπως προτείνει ο κ Τσίπρας, προτιμώ την άμεση έξοδο από τα Μνημόνια και την έναρξη άμεσα του μεταμνημονιακού κύκλου που θα επιτρέψει την αποκατάσταση όσων υπέστησαν τα άδικα μέτρα του πρώτου κυρίως μνημονίου, όπως προτείνει ο κ Σαμαράς.
Ποιοι είναι οι στόχοι και οι προσδοκίες σας από αυτή την εκλογική αναμέτρηση;
Στόχος μου είναι να μην επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας, να μην επιστρέψουμε στην παροχολογία των προηγούμενων δεκαετιών και να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα για να αποκτήσουμε επιτέλους πραγματικό και κοινωνικά δίκαιο κράτος. Διεκδικώ τα αυτονόητα, διεκδικώ να γίνει επιτέλους το κράτος που θα στηρίζει πραγματικά τον πολίτη, τον συνταξιούχο, τη νέα γενιά, τον μισθωτό και τον επιχειρηματία αυτής της χώρας.

Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.