Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Και το... Αγιο Πνεύμα στο επίκεντρο της κόντρας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Αφορμή για νέα διαμάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έγινε μια αφίσα με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ερμηνεύτηκε από τη Νέα Δημοκρατία ως ασέβεια προς τα ιερά σύμβολα της Ορθοδοξίας.
Η αφίσα προαναγγέλει την...
αυριανή διαδικτυακή συζήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους χρήστες του Twitter και εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με τα γνωστά περιστέρια, σύμβολο του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Κωνσταντίνου Χολέβα, ο ο οποίος σε δήλωσή του μίλησε για ασέβεια Τσίπρα προς τα «ιερά σύμβολα» της Ορθοδοξίας.
Aκολουθεί η δήλωση του κ. Χολέβα:
«Με δυσάρεστη έκπληξη είδα στο Διαδίκτυο ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του εξομοιώνουν το Άγιο Πνεύμα με το twitter. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στον Πειραιά κατά τον Εορτασμό των Θεοφανείων και του δόθηκε η ευκαιρία να κρατήσει στα χέρια του το λευκό περιστέρι, το οποίο συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Αλλά ούτε τα προσχήματα δεν είναι ικανός να τηρήσει. Εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία που του δόθηκε και την μετέτρεψε σε κομματική αφίσα για να ενημερώσει τους οπαδούς του ότι θα κάνει διάλογο μέσω του twitter, του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτυώσεως. Στην αφίσα αυτή γίνεται μία ασεβεστάτη εξομοίωση του περιστεριού ως συμβόλου του Αγίου Πνεύματος με το σύμβολο του twitter.

Ως Χριστιανός Ορθόδοξος και ως Έλληνας πολίτης διαμαρτύρομαι γι' αυτή την πράξη, η οποία καταδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού του κ. Τσίπρα προς την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση του λαού μας. Σε αντιδιαστολή επισημαίνω με ικανοποίηση τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από τις Φιλιάτες ότι όσο κυβερνά η Νέα Δημοκρατία οι εικόνες του Χριστού και των Αγίων δεν θα αποκαθηλωθούν από τα Νοσοκομεία, τα Σχολεία και τους άλλους δημοσίους χώρους, παρά την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός μας γνωρίζει καλά αυτό που λησμονεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι η Ελλάδα ελευθερώθηκε το 1821 από αγωνιστές, οι οποίοι είχαν ως σύνθημά τους: “Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”».

Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.