Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

«Όχι» Μέρκελ σε οποιοδήποτε αίτημα της Ελλάδας για μείωση του χρέους

H Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε έκπληκτη από το αίτημα Τσίπρα - Η τελευταία δόση θα εκταμιευθεί μόνο εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Έκπληκτη δήλωσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του...
CDU/CSU η Άνγκελα Μέρκελ για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα περί μείωσης του χρέους λέγοντας, σύμφωνα με παριστάμενους βουλευτές, «όχι» σε κάθε σχετικό πιθανό αίτημα.

«Η ευθύνη για τις επόμενες κινήσεις βρίσκεται πλέον στην ελληνική πλευρά¨δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση του CDU/CSU στη γερμανική Κάτω Βουλή (Bundestag). Σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ουσιαστικά επανέλαβε τις απόψεις τόσο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, όσο και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, τα χαμηλά επιτόκια με τα οποία αποπληρώνει η Ελλάδα το χρέος της καθώς και το γεγονός πως η χώρα μας δεν καταβάλει τόκους στην Ε.Ε. μέχρι το 2020, δεν καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας υπογράμμισε ακόμα πως η τελευταία δόση προς την Ελλάδα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, κάτι που θα γίνει μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος.  

Σε κάθε περίπτωση, πάντως σύμφωνα με το Reuters, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι θα περιμένει τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.