Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Βροχερός καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες  τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4...
με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονίας και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το απόγευμα. Τη νύχτα στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές και από τη νύχτα στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν  νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών βροχών στις Κυκλάδες το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 21/01/2015

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα κατά περιόδους στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Πηγή:www.antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.