Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Δημοσκόπηση Rass: Κλείσιμο της ψαλίδας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Στο 3,1% η διαφορά

Κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει έρευνα της Rass.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Rass για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 3,1% από 3,4% που είχε καταγραφεί την προηγούμενη...
εβδομάδα, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την υπεροχή του στην καταλληλότητα πρωθυπουργού.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η ΝΔ 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8%, ακολουθεί το Ποτάμι με 4,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,4%, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν καταγράφεται. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 3,8% των ερωτηθέντων, άκυρο 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 15,2%.
Μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ισχυρό προβάδισμα 7,6% στην καταλληλότητα πρωθυπουργίας, με ποσοστό 41%, έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Η έρευνα της Rass εστίασε και στο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου κι ενώ δεν είχε ανακοινωθεί το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού. Το 6,1% απάντησε πως σε περίπτωση που δημιουργούσε κόμμα και ζητούσε την ψήφο των πολιτών θα τον εμπιστευόταν.
Πάντως 41% δηλώνουν ότι η προοπτική να εκλεγεί πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας τους προκαλεί φόβο, έναντι 38,1% που δηλώνουν ότι τους δίνει ελπίδα. Εξάλλου, 74,2% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ πάση θυσία.
Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.