Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Οι βουλευτές πήραν τον μισθό του Ιανουαρίου αν και δε θα… δουλέψουν

Από τις 27 Δεκεμβρίου οι βουλευτές είδαν να πιστώνεται στους λογιαριασμούς τους ο μισθός τους (βουλευτική αποζημίωση) για τον Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι η Βουλή έχει κλείσει τυπικά από τις 31 Δεκεμβρίου και άρα οι βουλευτές δεν θα…
δουλέψουν.
Το ποσό ανέρχεται σε περίπου 5.500 ευρώ καθαρά (7.000 μικτά) που λαμβάνουν ως βουλευτική αποζημίωση.
Αυτό συνέβη διότι όλοι οι μισθοί του Δημοσίου προπληρώνονται, ενώ με βάση παλαιότερη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα μέχρι και την ορκωμοσία της Νέας Βουλής, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου οι βουλευτές δεν θα ασκήσουν κανένα από τα καθήκοντά τους. Παρά το γεγονός μάλιστα, ότι η καταβολή των χρημάτων είναι νόμιμη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαδικασία επιστροφής μισθοδοσίας στο Δημόσιο – λόγω της μη πρόβλεψης για απόλυση των υπαλλήλων – ωστόσο στην υπόθεση παρατηρούνται ‘κενά’ ηθικής, όπως αναφέρει η εφημερίδα.
Το συνολικό κόστος των καταβληθέντων φτάνει τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πηγή:www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.