Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η Φινλανδία συζητά επιμήκυνση των ελληνικών δανείων, αλλά όχι «κούρεμα»

«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών, αλλά εμμένουμε επίσης σε ό,τι είχε συμφωνηθεί προηγουμένως», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Στουμπ.
Η Φινλανδία είναι έτοιμη να...
συζητήσει για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος και των ελληνικών δανείων, εάν η νέα κυβέρνησή της μπορεί να δεσμευθεί για τις υφιστάμενες συμφωνίες και να υποσχεθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Στουμπ.

«Δεν θα διαγράψουμε δάνεια, αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την επιμήκυνση του προγράμματος διάσωσης ή των λήξεων… Αλλά, αυτό δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Στουμπ σε δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε, ότι θεωρεί πολύ προσιτούς τους όρους των ελληνικών δανείων και δε βλέπει περιθώριο ριζικής αλλαγής τους.

«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών, αλλά εμμένουμε επίσης σε ό,τι είχε συμφωνηθεί προηγουμένως […] Θα πρέπει να θυμάται κανείς ότι όλη η κρίση του ευρώ ξεκίνησε από την παραβίαση των κανόνων».

Η Φινλανδία είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που ζήτησε εγγυήσεις για τη χορήγηση δανείου στην Ελλάδα το 2012, μετά την άνοδο του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Οι Φινλανδοί», που ονομάζονταν προηγουμένως «Αληθινοί Φινλανδοί».

Στη Φινλανδία θα πραγματοποιηθούν γενικές εκλογές τον Απρίλιο.


Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.