Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Δεν βγαίνουν τα “ναι” για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - “Ταβάνι” οι 174 με 175 ψήφοι ως τώρα και πιο πιθανές οι κάλπες

- Με όπλο τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές το Μαξίμου επιχειρεί να πείσει βουλευτές
- Για κλίμα τρομοκρατίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι οι εκλογές θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο
- Όλα τα κόμματα ετοιμάζουν...
ψηφοδέλτια με πιθανότερες ημερομηνίες την 25η Ιανουαρίου και την 1 Φεβρουαρίου
Τρεις ημέρες πριν την τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας και όλα είναι ανοιχτά. Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως μετρούν και ξαναμετρούν τα... κουκιά και βλέπουν από τις αντιδράσεις των βουλευτών ότι πλέον είναι πιθανότερο να συγκεντρωθούν κατά την τρίτη ψηφοφορία περί του 174 με 175 βουλευτές. Είναι ένας αριθμός που οδηγεί σε εκλογές και έτσι και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές.
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εισηγούνται στον Πρωθυπουργό να παίξει το τελευταίο του χαρτί σε μια προσπάθεια να μην πάει η χώρα σε εκλογές που θα παρατείνουν όπως υπολογίζουν την αβεβαιότητα και θα βλάψουν την οικονομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει νέα πολιτική πρωτοβουλία, να δώσει δηλαδή και κάτι άλλο ο κ. Σαμαράς, όπως την επίσπευση των εκλογών.

Το σενάριο αυτό λέει πως ο Πρωθυπουργός θα προτείνει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να συγκεντρώσει ψήφους από την Αριστερά, κυρίως τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, στο Μαξίμου φοβούνται μήπως αυτό θεωρηθεί μια ακόμη οπισθοχώρηση μόνο και μόνο για την παράταση του κυβερνητικού βίου, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον λαό και τους ψηφοφόρους.

Άλλοι εισηγούνται στον Α. Σαμαρά να φέρει προ των ευθυνών του τους βουλευτές ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ καθώς ο κόσμος δεν θέλει εκλογές και στη συνέχεια εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το ίδιο επιχείρημα να εκθέσει τόσο αυτά τα δύο κόμματα όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια αποσταθεροποίησης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη είναι σίγουροι ότι έρχονται εκλογές και γι' αυτό ετοιμάζουν ψηφοδέλτια κι έχουν μπει σε προεκλογικό τόνο. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη καταστρώνεται το σχέδιο της επόμενης ημέρας με τα σχέδια για μετεκλογική συνεργασία ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο και πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.