Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Στάινμαγιερ: Πρέπει να συνεχίσουν οι δυνάμεις που εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα

Τη στήριξη του Βερολίνου στην ελληνική κυβέρνηση παρέσχε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα σημείωσε πραγματική πρόοδο και ότι “πρέπει να συνεχίσουν οι δυνάμεις που εξασφάλισαν την... πρόοδο”.

“Η Ελλάδα βρίσκεται τώρα μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις... Αποφάσεις, τις οποίες βεβαίως παρακολουθούμε με προσοχή εδώ στην Γερμανία... Είναι σημαντικό οι δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, να είναι σε θέση να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, πριν από την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

“Υποσχέθηκα ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την τολμηρή ελληνική μεταρρυθμιστική πορεία. Και είμαι πολύ ευτυχής ότι σε αυτό τον δρόμο επιτεύχθηκε πραγματική πρόοδος σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, μην πω χρόνια. Και μπορώ να πω πρόοδος, την οποία σεβόμαστε και την οποία αναγνωρίζουμε ρητά. Τώρα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, η οποία μας εξέπληξε λίγο όλους” επισήμανε ο κ. Στάινμαγιερ.

“Θέλω να πω ότι από την δική μας σκοπιά βεβαίως είναι σημαντικό οι δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, να είναι σε θέση να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο και προπάντων τον δύσκολο χρόνο των επόμενων εβδομάδων να σταθούν κοντά μεταξύ τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα πράγματι να ολοκληρώσουν την εκκίνηση, η οποία υπήρξε στην Ελλάδα” πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και στις επιτυχίες της στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και, αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η αίσθηση του καθήκοντος θα επιτρέψει να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές», επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τη χώρα, καθώς θα επιτρέψει κατά το δίμηνο της παράτασης του ελληνικού προγράμματος να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ακολουθήσουν 18 μήνες κυβερνητικής θητείας, κατά τους οποίους θα μπορέσει να απογειωθεί, πραγματικά, η ελληνική οικονομία.

Αν δεν αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, ο κάθε πολίτης θα κληθεί να κάνει μια επιλογή ευθύνης, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, και τόνισε ότι «θα ήταν κρίμα να ακυρώσουμε μόνοι μας τις θυσίες» που έγιναν όλο αυτό το διάστημα.

Ο κ. Βενιζέλος είχε νωρίτερα συνάντηση και με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, από τον οποίο ζήτησε τη συνδρομή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος από τη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή, πριν τα Χριστούγεννα.
Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.