Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Στ. Δήμας: «Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ ΠτΔ με ψήφους της ΧΑ»

Τέλος στα σενάρια ενεργού εμπλοκής της Χρυσής Αυγής στην ανάδειξη του κ. Δήμα στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας έθεσαν Μαξίμου, Χαριλάου Τρικούπη και ιδιαιτέρως ο ίδιος ο υποψήφιος.
«Σεβόμενος τους...
δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής» δήλωσε ο Σταύρος Δήμας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος έσπευσε να σημειώσει: «Η δήλωση Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και κατανοητή τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας».
Σύμφωνα με τη φήμη που κυκλοφόρησε χθες στη Βουλή και την οποία διέψευσε πάντως ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος, οι 16 βουλευτές της Χ.Α. ενδεχομένως να έκαναν την έκπληξη και να άλλαζαν τη στάση τους, εξέλιξη, η οποία θα σήμαινε και εκλογή του κ. Δήμα.
Η ψήφος δώδεκα βουλευτών χωρίζει πλέον τον κ. Στ. Δήμα από το Προεδρικό Μέγαρο, ή τη χώρα από τις πρόωρες εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους την 1η Φεβρουαρίου.
Πάντως, στη χθεσινή ψηφοφορία εξασφαλίστηκαν οκτώ επιπλέον ψήφοι από τον χώρο των ανεξάρτητων βουλευτών, ανεβάζοντας τον δείκτη στις 168.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ψηφοφορία, που προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της 29ης Δεκεμβρίου, απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου 180 ψήφοι.
Πηγή:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.