Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Εκτακτο δελτίο: Βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια από αύριο

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες αύριο Τρίτη (02-12-2014) και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία την Τετάρτη (03-12-2014) θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη...
χώρα.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από αύριο Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπεριο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Τετάρτη 03-12-2014
Καιρος: νεφωσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Πέμπτη 04-12-2014
Καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες βαθμιαία θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Παρασκευή 05-12-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 06-12-2014 και Κυριακή 07-12-2014
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα βόρεια ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα κεντρικά και νότια θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση το Σάββατο.

Πηγή:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.