Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Kίνηση - έκπληξη ετοιμάζει ο Αντ. Σαμαράς - Ολο το παρασκήνιο

Τον «άσο» στο μανίκι του, που θα αποτρέψει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις πρόωρες εκλογές. Αναζητά ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», το...
επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τον Αντώνη Σαμαρά νέες πρωτοβουλίες με στόχο να συγκεντρωθούν οι 12 βουλευτές που χρειάζονται για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια κίνηση που θα προκαλέσει έκπληξη και ήδη τα σενάρια έχουν φουντώσει. Ενα από αυτά λέει ότι ο κ. Σαμαράς μπορεί να ανακοινώσει ακόμη και τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικού σκοπού με διεύρυνση προς την κεντροαριστερά αλλά και προς τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Κάτι τέτοιο, λένε καλά γνωρίζοντες, θα μπορούσε να γίνει με δύο τρόπους: Είτε με παραίτηση του ίδιου του πρωθυπουργού και δημιουργία νέας κυβέρνησης με πρόσωπο κοινής αποδοχής, είτε με ευρύτερο ανασχηματισμό που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» που έχει ζητήσει πολλάκις και ο Β. Βενιζέλος.
Ενα άλλο σενάριο, με λιγότερες πάντως πιθανότητες αναφέρει ότι μπορεί να αλλάξει ο υποψήφιος στην τρίτη ψηφοφορία με παραίτηση Δήμα, αν και κάτι τέτοιο το έχει αποκλείσει η κυβέρνηση. Θα μπορούσε έτσι να βρεθεί ένα πρόσωπο που θα συγκέντρωνε τις θετικές ψήφους που χρειάζονται.
Με τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ να είναι ραγδαίες και το κόμμα να σκορπά στους πέντε ανέμους, στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού είναι να διεμβολίσει αυτό το χώρο και ταυτόχρονα να δημιουργήσει μια ευρύτερη συμμαχία η οποία θα λέγεται «συμμαχία εθνικής σωτηρίας». Για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς μίλησε για εθνικό κίνδυνο και κάλεσε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τους κινδύνους που υπάρχουν για την οικονομία.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να στηριχθεί η εκλογή Δήμα σε ψήφους Χρυσαυγιτών βουλευτών. Δηλαδή την περίπτωση κάποιοι από τους νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα για να δημιουργήσουν διλήμματα σχετικά με την εκλογή του. Σε μια τέτοια διαδικασία, λένε άνθρωποι κοντά στο Μαξίμου, η κυβέρνηση θα προτιμήσει να παραιτηθεί παρά να στηριχθεί στις ψήφους ακροδεξιών.
Πηγή:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.