Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Δεν δίνει άδεια ο ΔΣΑ στο δικηγόρο του Σαμαρά για τη μήνυση κατά του Χαϊκάλη

Αρνητική απάντηση εισέπραξε από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο αίτημα του δικηγόρου του να του δοθεί άδεια, λόγω της αποχής διαρκείας των δικηγόρων, να υποβάλει μήνυση κατά του Πάυλου Χαικάλη και παντός άλλου υπεθύνου που θεωρεί πως τον συκοφαντεί στην υπόθεση της καταγγελίας αποπειρας χρηματισμού για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. 
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο...

δικηγόρος Πέτρος Μαχάς, που είχε σχετική εντολή υποβολής μήνυσης από τον Αντώνη Σαμαρά κατά του βουλευτή και παντός άλλου υπευθύνου, υπέβαλε αίτημα στο ΔΣΑ να του δοθεί άδεια να προχωρήσει στην υποβολή της μήνυσης, αφού οι δικηγόροι τελούν σε αποχή διαρκείας απο τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες διαταξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Πέτρο Μαχά του επισημάνθηκε πως "άδειες δίδονται μόνο σε περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων αλλά εν προκειμένω τέτοιο θέμα δεν υφίσταται". Ο δικηγόρος επισημάνε ακόμα πως "ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί προνομιακή μεταχείριση αλλά θα περιμένει όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες". Για αυτό το λόγο κι ενώ το αίτημα ειχε απορριφθει απο την πρωτοβάθμια επιτροπή του ΔΣΑ, πριν συζητηθεί στη δευτεροβάθμια, ο πρωθυπουργός απέσυρε το αιτημα. 

Π. Στάθης


Πηγή:www.capital.gr
Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.