Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά στην τρόικα: Μην υποβαθμίζετε τις θυσίες των πολιτών

Διπλό μήνυμα προς την τρόικα να μην υποβαθμίζει τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και προς το εσωτερικό για την έλλειψη πολιτικής σταθερότητας που φοβίζει τις αγορές και για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της...
Δημοκρατίας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, μιλώντας το απόγευμα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού αναγνώρισε ότι η πίεση από την τρόικα είναι μεγάλη καθώς είναι η τελευταία διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, επιτέθηκε στους δανειστές, τονίζοντας ότι έχουν κάνει επανηλειμμένα λάθη στο παρελθόν στον τρόπο υπολογισμού των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα, για δεύτερη χρονιά, θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα και το 2015 θα έχει μηδενίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, επιτυγχάνοντας δημοσιονομική ισορροπία» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι χάρη στις μεταρρυθμίσεις που θα συνεχιστούν θα βγούμε από την κρίση και θα χαράξουμε την επόμενη ημέρα.
Πρόσθεσε ότι «δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε σωστό να λένε κάποιοι ότι δεν κάναμε πολλά, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό», ενώ σημείωσε ότι κανείς δεν πρέπει να υποβαθμίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού, χάρη στις οποίες πετύχαμε τη δημοσιονομική σταθερότητα.
Επιτέθηκε ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με το να διώχνεις τους επενδυτές και να ακυρώνεις τις ιδιωτικοποιήσεις και επανέλαβε δύο φορές στην ομιλία του ότι η πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας ευθύνεται για την κατάσταση στις αγορές.
Εδωσε μάλιστα έμφαση στην επερχόμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας πως «αν καταφέρουμε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν. Αν όχι, θα αυξηθούν οι πιθανότητες εκτροχιασμού».
Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.