Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Στο αρχείο οι καταγγελίες Χαϊκάλη

Δεν επιβεβαιώθηκε κατά το εισαγγελικό πόρισμα που συνέταξε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος η δημόσια καταγγελία του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Κομμένου και του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη ότι έγινε σε...
βάρος του τελευταίου απόπειρα δωροδοκίας.
Δεν επιβεβαιώθηκε κατά το εισαγγελικό πόρισμα που συνέταξε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος η δημόσια καταγγελία του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Κομμένου και του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη ότι έγινε σε βάρος του τελευταίου απόπειρα δωροδοκίας.

Ο εισαγγελέας στο 6σελιδο πόρισμα του, το οποίο παραδόθηκε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο αναφέρει ότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι σε βάρος του Παύλου Χαϊκάλη έγινε απόπειρα δωροδοκίας, με φερόμενο ως δράστη κατά δήλωση του βουλευτή, τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή η καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας όταν εκείνος που αποπειράται να δωροδοκήσει τον βουλευτή ταυτόχρονα καταγράφει με ήχο και εικόνα την επίμαχη συνάντηση, ενώ παράλληλα έχει φωνάξει να παρίστανται σε αυτή και άλλα δυο άτομα.

Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή η καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας όταν αναφέρεται από τον Παύλο Χαϊκάλη ότι ο φερόμενος ως δράστης της απόπειρας σε βάρος του ζήτησε να μεταβεί στο σπίτι του για να του δώσει 700 χιλιάδες ευρώ χωρίς καμία προφύλαξη. «Συνήθως οι δωροδοκίες γίνονται σε χώρους που κρατούνται μυστικοί και σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται προφυλάξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα.

Ευθύνες για τους χειρισμούς αποδίδει ο εισαγγελέας στο πόρισμα του στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Κομμένο καθώς όπως αναφέρει "όταν ειδοποιήθηκε από τον Παύλο Χαϊκάλη για την απόπειρα δωροδοκίας σε βάρος του και την επικείμενη συνάντηση Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου όφειλε αμέσως να ενημερώσει τις αρχές και να παγιδεύσουν αυτές και όχι ο ίδιος το χώρο της συνάντησης (πατάρι στο ξενοδοχείο Πλαζ)

Σε ότι αφορά το υλικό που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές από τον κ. Χαϊκάλη ο εισαγγελέας αναφέρει ότι δεν μπορεί να το λάβει υπόψη του καθώς είναι παράνομο και προϊόν συρραφής, Όπως κατάδειξε η σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά της ασφάλειας.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό του κ. Χαϊκάλη ότι κάποιος τρίτος μπορεί να ειδοποίησε στις 12 Δεκεμβρίου τον Γιώργο Αποστολόπουλο για να μην προσέλθει στο ραντεβού (όταν με εντολή της εισαγγελίας και της κρατικής ασφάλειας είχε παγιδευθεί το σπίτι του Χαϊκάλη) ο εισαγγελέας με νόημα αναφέρει ότι μέχρι τότε ούτε η εισαγγελία, ούτε οι αρχές γνώριζαν το όνομα του ανθρώπου που αποπειράται να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη γιατί ο ίδιος δεν το είχε πει ....

Η εισαγγελία συνεχίζει την έρευνα σε ότι αφορά το σκέλος της υπόθεσης σχετικά με τις παράνομες καταγραφές, τις συρραφές του υλικού και την επεξεργασία του καλώντας τις προσεχείς ημέρες τόσο τον Παύλο Χαϊκάλη όσο και τον Λάκη Λαζόπουλο που κατά δήλωση του βουλευτή παρέλαβε το υλικό και το επεξεργάσθηκε.

Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.