Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Παναγιωτόπουλος: Συμφωνία με ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο και εκλογές τον Νοέμβριο του 2015

Συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και κάλπες το Νοέμβριο του 2015 πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
«Αυτή τη συζήτηση, οφείλω να πω, και το λέω και επικαλούμε και τη δημοσιογραφική σας αντίληψη την ξεκίνησε σε κυβερνητικό επίπεδο ο...
Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Ημουν ο δεύτερος που συνεισέφερα σε αυτή τη συζήτηση τότε, το καλοκαίρι, λέγοντας ότι βεβαίως θα πρέπει να επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση. Αυτό τι σημαίνει; Ενα πακέτο συμφωνίας το οποίο δεν θα αναιρεί τις συγκρουσιακές μας σχέσεις μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης. Οχι. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Real fm.
Και πρόσθεσε: «Τι θα κάνει όμως; Θα λέει ότι βγάζουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας τώρα και από κει και πέρα ορίζουμε ως χρόνο εκλογών, πιθανώς μέσα στο 2015, εγώ θα πρότεινα τον Νοέμβριο του 2015, δηλαδή 12 μήνες από τώρα, για να κερδίσει η χώρα ένα κρίσιμο χρόνο, μέσα στον οποίο θα μπορέσει να τακτοποιήσει τα θέματα της εξόδου από το μνημόνιο. Ξέρετε τι ισχυρό μήνυμα θα ήταν αυτό προς όλους; Και πριν απ' όλα προς τους πιστωτές, τους δανειστές μας και τις αγορές ότι μπορούμε να συνεννοούμεθα κι ότι από κει πέρα ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει από ποιον θα κυβερνηθεί. Αλλά οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, όπως έγινε στην Ιρλανδία και όπως έγινε και στην Πορτογαλία, είναι σε θέση να βάζουν ένα πλαίσιο συμφωνίας μέσα στο οποίο κινούνται. Κινούνται διαφοροποιούμενες, κινούνται διαφωνούσες και κινούνται πολλές φορές και συγκρουσιακά».
Πηγή:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.