Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη οικονομικού επιτελείου – τρόικας

Στο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός, για τη στάση των πιστωτών. «Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία, αλλά όχι με κάθε κόστος» επισημαίνουν
Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των...
επικεφαλής της τρόικας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου από το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, παρουσία και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Στο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός, για τη στάση των πιστωτών.
«Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία, αλλά όχι με κάθε κόστος» επισημαίνουν. 

Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε, ωστόσο, ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή, στο πλαίσιο της οποία ελήφθη απόφαση να σταλεί στους εκπροσώπους της τρόικας, νέο e-mail με επιπλέον στοιχεία για την απόδοση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι «η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων.»

Με τη νέα επιστολή, η οποία αναμένεται να αποσταλεί στις προσεχείς ώρες στην τριμερή, η Αθήνα θα απαντά στις παρατηρήσεις της τρόικας στο αναλυτικό πρόγραμμα παρεμβάσεων που έστειλε την Κυριακή το πρωί.

Η λύση αυτή προκρίθηκε μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Για ενδεχόμενο συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος έως την προσεχή Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου κάνουν λόγο κύκλοι στα ηγετικά
 κλιμάκια της Ευρωζώνης χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν και το ενδεχόμενο συμφωνίας για παράταση -σε πρώτη φάση- του υφιστάμενου προγράμματος και -σε δεύτερη- τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής, που θα οδηγήσει εκ νέου την Ελλάδα στις αγορές.

Νέο μήνυμα στους δανειστές πως η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας αδύναμος κρίκος έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέτωπο απέστειλε από τις Βρυξέλλες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας στους Έλληνες πολίτες ότι η διαπραγμάτευση είναι πολύ δύσκολη, στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητες για συμφωνία, και ζητώντας αρραγές εσωτερικό μέτωπο από τα κόμματα. 

«Δεν είμαστε πολύ μακριά» από συμφωνία με την τρόικα για την αξιολόγηση, δήλωσαν από την πλευρά τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, λίγες ώρες αφότου η τρόικα έστειλε στο ΥΠΟΙΚ και το υπουργείο Εργασίας απαντητικό e-mail στις προτάσεις της Αθήνας για κάλυψη τυχόν δημοσιονομικού κενού το 2015.


Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.