Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αποχωρεί σταδιακά από την Ελλάδα το αμερικανικό fund, Capital Group

Μεγάλο πλήγμα για το ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά και την οικονομία γενικότερα, αποτελεί η πρόθεση του μεγάλου αμερικανικού fund Capital Group να αποχωρήσει σταδιακά από την ελληνική αγορά, πουλώντας μετοχές που διατηρεί.
Όπως λένε οι πληροφορίες από...
την αγορά, ο ξένος επενδυτικός κολοσσός μειώνει τις θέσεις της σε ελληνικές εταιρείες φοβούμενη το υψηλό ρίσκο που προκύπτει τόσο από τις πολιτικές εξελίξεις όσο και από την οικονομική κατάσταση σε περίπτωση παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και βεβαίως της αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα.
Η Capital προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε μαζικές πωλήσεις ελληνικών μετοχών, ακόμη και με ζημία. Συγκεκριμένα φαίνεται να προχώρησε σε πωλήσεις μετοχών σε Eurobank και Jumbo ενώ πιθανότατα να το έπραξε και για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Τα υπό διαχείριση κεφάλαια της Capital πούλησαν ως και τις 9 Δεκεμβρίου περίπου 81 εκατ. μετοχές Eurobank, ενώ σύμφωνα με την αγορά οι πωλήσεις συνεχίσθηκαν και στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις (10 - 12 Δεκεμβρίου).

Υπενθυμίζεται ότι η Capital Group είναι ο οίκος στο οποίο ανήκει ο Joerg Sponer, ο οποίος έστειλε το e-mail μετά τις επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο. Τότε είχε γράψει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερο και από, εκείνο των κομουνιστών. Είχε γίνει σάλος, βεβαίως, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το εν λόγω στέλεχος δεν είχε πάει στις συναντήσεις με τους κ. Σταθάκη και Μηλιό.
Πηγή:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.