Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΚΟΓΙΑΛ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ CAPITAL LINK

ΔΝΤ: Δεν ζητάμε οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

«Η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί σημαντικά και οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν» ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ, προσθέτοντας ότι...
«όλες αυτές οι αλλαγές δείχνουν ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα».

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του από την Ουάσιγκτον στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, που πραγματοποιείται σήμερα στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν από την Capital Link, σε συνεργασία με το NYSE Euronext και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο κ. Γκογιάλ υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση «είναι εποικοδομητικές», με στόχο να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι «γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσον το δυνατόν συντομότερα».
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα μίλησε για «μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε σύγκριση με τις αλλαγές που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα τελειώνει το 2016 και η ελληνική κυβέρνηση «γνωρίζει τις δεσμεύσεις» που πρέπει να υλοποιήσει, διατυπώνοντας επίσης την άποψη ότι «η δημοσιονομική περίοδος προσαρμογής δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχιστεί».
Ο κ. Γκογιάλ επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος» για το τραπεζικό σύστημα και ότι «θα πρέπει να εξυπηρετηθούν τα κόκκινα δάνεια».
Τέλος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «το ΔΝΤ δεν θέλει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».
Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.