Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Διαψεύδει η κυβέρνηση: Όχι σε νέα μέτρα. Δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό

Τι τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Αποκλείουν τη λήψη νέων μέτρων 
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι, όπως τα προηγούμενα χρόνια που οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν, έτσι και τώρα δεν θα...
υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό και αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Αυτό δηλώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με αναφορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι δήθεν η κυβέρνηση πρότεινε και νέα δημοσιονομικά μέτρα στην τρόικα για να καλύψει πιθανό κενό του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους παράγοντες, η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων είναι κοινή υποχρέωση για όλες τις χώρες που βρίσκονταν και βρίσκονται σε Πρόγραμμα, αλλά και για όλες τις χώρες της ευρωζώνης που δεσμεύονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Συνεπώς, προστίθεται από το υπουργείο, η υποχρέωση κάλυψης πιθανού δημοσιονομικού κενού υφίσταται ανεξαρτήτως αξιολόγησης, ο δε σχετικός όρος ίσχυε για όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε τον Απρίλιο 2014.
Από την πλευρά της, η τρόικα συνεχίζει να ζητεί πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, θεωρώντας ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, και, όπως επισημαίνουν οι κύκλοι του υπουργείου, στην υποθετική περίπτωση που επαληθεύονταν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας, εντοπίζονται οι περιοχές από τις οποίες θα μπορούσε να καλυφθεί τυχόν διαφορά. Όμως, προσθέτουν, αυτή η υποθετική περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί ούτε και τώρα.
Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.