Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Σφοδρή κακοκαιρία προβλέπει η ΕΜΥ για Τρίτη και Τετάρτη

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας. Πυκνές χιονοπτώσεις από την βόρεια Ελλάδα έως και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας. Θυελλώδεις βοριάδες 7 έως 9 Μποφόρ στο...
Αιγαίο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Την Τρίτη θα υπάρξουν πυκνές χιονοπτώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και νότια).

Ενδεικτικά υψόμετρα για τις χιονοπτώσεις:


  • Βόρεια Ελλάδα: 50-100 μέτρα
  • Θεσσαλία: 100-200 μέτρα
  • Υπόλοιπη χώρα: 400-600 μέτρα
Επίσης, θυελλώδεις άνεμοι 7 έως 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες, και με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια. Τέλος, καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους, ενώ από την Πέμπτη και από τα βόρεια σταδιακά θα ασθενήσουν. Θα διατηρηθούν όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.

Πηγή:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.