Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει τη λέξη Grexit στο στόμα των ξένων»

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη Grexit».
Ανέφερε ο Πρωθυπουργός: «Καταφέραμε να βγάλουμε την...

χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση και κάποιοι τώρα απειλούν να τη φέρουν πίσω. Πολιτική ευθύνη έχει ολόκληρο το κοινοβούλιο. Κάποιοι αμφισβήτησαν τα πρωτογενή πλεονάσματα, ότι θα βγούμε από τις αγορές, ότι μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο και έπεσαν έξω σε όλα. Τώρα κάνουν κάτι χειρότερο, προσπαθούν ανοικτά να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. Δεν θα τους περάσει».
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει την επιτυχία της που την αποδέχθηκε και η Ευρώπη με την τελευταία απόφαση του Eurogroup. «H Ευρώπη πήρε την απόφαση να μας στηρίξει με την πιστωτική γραμμή που θα μας επιτρέψει να δανειζόμαστε. Πρέπει να λήξει η τελευταία αξιολόγηση. Είμαστε κοντά και χωρίς να πάρουμε επώδυνα μέτρα που δεν τα χρειαζόμαστε και θα επιβάρυναν τα πρώτα βήματα της ανάπτυξης» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται συνεχώς τις δημοσκοπήσεις αλλά ξεχνά τη βασικότερη μέτρηση: ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές δεν θέλει να ανακοπεί η πορεία της χώρας, δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω. Αυτή η στάση του κόσμου δείχνει ότι καταλαβαίνει και θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογές. Παρατεταμένη εκλογική περίοδος σημαίνει παράλυση για τη χώρα».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Μας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εναλλακτική πολιτική. Τελικά κατέθεσαν ένα πρόγραμμα που το αμφισβήτησαν οι δικοί τους άνθρωποι και είπα ότι προτείνουν για τη χώρα δάκρυα και αίμα. Πήγαν πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο. Δεν το άφηναν καλύτερα, μόλις έμαθαν οι ξένοι επενδυτές ποιες είναι οι προθέσεις τους έφριξαν. Όλα αυτά όταν διατυμπάνιζαν ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκβιάζοντας και τους άλλους βουλευτές. Αυτό δημιούργησε πολιτική αστάθεια και ζημίωσε τη χώρα και την έξοδό της από το μνημόνιο. Το νέφος που είχε δημιουργηθεί οδήγησε κάποιους από τους δανειστές να ζητούν πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν. Γι' αυτό πήραμε την απόφαση να φέρουμε την προεδρική εκλογή ενάμισι μήνα νωρίτερα. Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη που θα οδηγήσει σε κρίση την Ελλάδα που μπορεί να μεταδοθεί και στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη Grexit» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Πηγή:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.