Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Αγορά εισιτηρίων μέσω κινητού ή ταμπλέτας για τις αστικές συγκοινωνίες

Αγορά εισιτηρίων μέσω κινητού ή ταμπλέτας εγκαινιάζουν οι «Συγκοινωνίες Αθηνών», με μια δωρεάν εφαρμογή που διατίθεται για λειτουργικά συστήματα iOS και android.
Όπως ανακοινώθηκε, σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμα τα εισιτήρια με 5ήμερη ή μεγαλύτερη διάρκεια.
Ο χρήστης μπορεί να αγοράζει εισιτήρια και...
χωρίς εγγραφή στο σύστημα, με καταχώρηση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας. Αφού αγοράσει τα εισιτήρια, τα αποθηκεύει και τα χρησιμοποιεί όποτε θέλει. Πριν την επιβίβαση, ενεργοποιεί το εισιτήριο - χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο - και έτσι θεωρείται επικυρωμένο.
Τα εισιτήρια διατίθενται στις ίδιες τιμές με τα εκδοτήρια και τους αυτόματους πωλητές των Συγκοινωνιών Αθηνών.
Σε λεωφορεία και τρόλεϊ, αν η ενεργοποίηση καθυστερήσει, ο επιβάτες μπορεί να χρειαστεί να δείξει το εισιτήριο από την οθόνη του κινητού στον οδηγό.
Τα εισιτήρια παραμένουν ενεργά για όλη την ονομαστική διάρκεια τους. Σε περίπτωση ελέγχου, οι επιβάτες επιδεικνύουν το εισιτήριό τους στους ελεγκτές, ανοίγοντας την εφαρμογή «TfA tickets» και επιλέγοντας το ενεργοποιημένο εισιτήριο.
Οι αποδείξεις για την αγορά εισιτηρίων θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν η συσκευή χαθεί ή αντικατασταθεί, τα αγορασμένα εισιτήρια μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο κινητό ή ταμπλέτα. Όποιος μείνει από μπαταρία και πέσει σε έλεγχο, θα πρέπει εκ των υστέρων να δείξει το αγορασμένο εισιτήριο μαζί με το απόκομμα επιβολής προστίμου στη Διεύθυνση Κομίστρου των Συγκοινωνιών Αθηνών.
Πηγή:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.