Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

«Φρεσκάρισμα» στον συνδικαλιστικό νόμο


«Φρεσκάρισμα» στον συνδικαλιστικό νόμο προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμο το νέο συνδικαλιστικό νομοσχέδιο, κάτι που έχει ζητήσει και η τρόικα, λέγοντας ότι «το συνδικαλιστικό πλαίσιο χρειάζεται φρεσκάρισμα, αλλαγή και...
ενδυνάμωση».
«Μην φρεσκάρετε άλλο το ασφαλιστικό σύστημα. Σε λίγο αντί για απεργούς πείνας, θα ξεκάνετε από πείνα όλους τους συνταξιούχους», του απάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο Υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ακόμη ότι όλοι οι κοινωνικοί πόροι θα «μπουν κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου» προκειμένου να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα το πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος και να υπάρχει χρηματοδότησή του. Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι 25.642 άτομα, σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό ως «την μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση».
Ο Υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν θετικά αποτελέσματα από τις αναλογιστικές μελέτες που έγιναν. «Από τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών που βρίσκονται στο τέλος τους μπορούμε να πούμε για πρώτη φορά ότι το ασφαλιστικό κινείται σε περιβάλλον βιωσιμότητας», είπε και υποστήριξε ότι τα εφάπαξ και οι επικουρικές έχουν διασφαλιστεί.
Απαντώντας ο Π. Λαφαζάνης τον ρώτησε αν θα εφαρμόσει «τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ που είναι το τέλος της προνοιακής ενίσχυσης της σύνταξης, και επομένως θα πάμε στα 360 ευρώ σύνταξη; Θα καταργήσετε το ΕΚΑΣ;». Ρώτησε ακόμη αν το e-mail του Υπουργού στην τρόικα δεσμεύεται ότι πλέον για την κατώτατη σύνταξη θα χρειάζονται 20 χρόνια αντί για 15 χρόνια και 6.000 ένσημα αντί για 4.000 ένσημα. «Που θα βρεθούν αυτά; Δεν βρίσκονται, άρα καταργείτε την κατώτατη σύνταξη», ήταν το συμπέρασμα του Π. Λαφαζάνη.
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.