Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Κουβέλης: «Οποιος ψηφίσει πρόεδρο δεν είναι αποστάτης, ούτε αργυρώνητος»

«Όποιος από τη ΔΗΜΑΡ ψηφίσει πρόεδρο, δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του (BHMA FM). «Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, όταν ρωτήθηκε για τα περί...
«αποστασίας βουλευτών». Κατέστησε, όμως, σαφές ότι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεσμεύονται από τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να μην ψηφίσουν θετικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σχετικά με το ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να κατέβει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ -σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη Βουλή- ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε τίποτα αφήνοντας τα πάντα ανοικτά. Υπογράμμισε πάντως ότι την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ θα την αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος.

Ψαριανός: Εγώ θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας

«Εγώ θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, τονίζοντας πως τυχόν προσφυγή στις κάλπες θα ήταν «καταστροφική για τον τόπο», είτε σχηματιστεί κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, είτε όχι. Σημείωσε πως η ιδανική λύση θα ήταν να υπάρξει ένα «εθνικό σχέδιο» για έξοδο από την κρίση, όπως συνέβη στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. «Όμως εδώ είμαστε Αφρικανικό Κατσαπλιανιστάν και αμφιβάλλω αν μπορεί να γίνει», συμπλήρωσε ειρωνικά. Αναφορικά με τις πολιτικές κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ψαριανός εκτίμησε πως Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος «θέλουν να ξεφορτωθούν την καυτή πατάτα» ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του «δεν θέλει να την αναλάβει».

Πηγή:www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.