Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Θα έχουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή ΔΝΤ-ΕΚΤ


"Δεν θα έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τη ρευστότητα του δημοσίου, αυτό που θα έχουμε πρόβλημα και είναι δεδομένο ότι θα έχουμε πρόβλημα είναι στην αποπληρωμή των δόσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βασικά τώρα και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής... Τράπεζας τον Ιούλιο", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha είπε ότι το θέμα της χρηματοδότησης δεν αγγίχθηκε στα Eurogroup και ερωτηθείς πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα απάντησε: "από σήμερα ξεκινάμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης αυτού του ζητήματος, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό εάν δεν είχαμε ήδη αυτή την τετράμηνη συμφωνία που πέρασε μόλις χθες".

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πάντως απολύτως ικανοποιημένος για τη συμφωνία, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε "για πρώτη φορά" τη διακοπή μνημονιακών καταστάσεων. "Καταφέραμε να καταργήσουμε το e-mail Χαρδούβελη και όλα τα υφεσιακά μέτρα που προσπαθούσαν να μας επιβάλουν", σημείωσε, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν συζητήθηκαν αναπτυξιακά μέτρα και δεν λύθηκε το πρόβλημα της χρηματοδότησης.

Υποστήριξε ακόμη ότι "υπήρχαν δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη ιδιαίτερα ισχυρές που ήθελαν την κοσοβοποίησή μας. Το κλείσιμο των τραπεζών όχι μόνο τη μείωση των αναλήψεων. Ιδιαίτερα τοξικές δυνάμεις και ιδιαίτερα δυνατές τις οποίες όμως τις απομονώσαμε μέσα στο Eurogroup".

Αναφορικά με τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, τις επαναπροσλήψεις, τον κατώτατο μισθό και τους πλειστηριασμούς ο υπουργός Οικονομικών είπε πως "όλα αυτά αναφέρονται στον κατάλογο που στείλαμε στους εταίρους, αναφερόμαστε σε σταδιακή εισαγωγή τους σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους".

Πρόσθεσε ότι η ελληνική επιστολή συντάχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε "να οργανώσουμε το νομοθετικό έργο των επόμενων μηνών και παράλληλα να ενισχυθεί η θέση μας στη διαπραγμάτευση και να κάνουμε ένα μέρος του έργου μας".

Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν αφορά τους επόμενους τέσσερις μήνες μόνο και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα θυσιάσει "την τετραετία κάνοντας πράγματα στις επόμενες εβδομάδες ριψοκίνδυνα τα οποία ανατρέπουν αυτά που πετύχαμε στο Eurogroup".
Πηγή:www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.